Οι διακοπές, κατά παράδοση, είναι χαλαρωτικές και δρουν αναζωογονητικά για όποιον καταφέρει να απολαύσει έστω και λίγες μέρες μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας και τους έντονους ρυθμούς της.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Lastminute.com και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως τα προσωπικά δεδομένα, οι μέρες άδειας που δικαιούνται οι κάτοικοι της κάθε χώρας ετησίως, ο θόρυβος στους δρόμους και η ρύπανση, καθώς και ο αριθμός των αργιών αλλά και των επιλογών σε σπα στον κάθε προορισμό, η ιδανικότερη χώρα στον κόσμο για να απολαύσει κανείς χαλαρές διακοπές είναι η Ινδονησία.

Ο τροπικός παράδεισος της Ινδονησίας, που κατέκτησε την κορυφή, διαθέτει μεταξύ άλλων 66 spa και κέντρα ευεξίας, περισσότερα από 186 καταπράσινους χώρους, μέσο όρο θερμοκρασίας 25 βαθμούς Κελσίου και μια ακτογραμμή που αγγίζει τα 88.000 χλμ.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αυστραλία, στην υψηλή βαθμολογία της οποίας σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι κατά μέσο όρο 30 ημέρες ετήσιας άδειας που δικαιούνται οι κάτοικοί της, τα περισσότερα από 40.000 χλμ. της ακτογραμμής της αλλά και οι 187 πράσινοι χώροι της,

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την Ισλανδία, η οποία διακρίνεται τόσο για τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και φωτεινής ρύπανσης, όσο και για την απόλαυση ενός εκ των εντυπωσιακότερων φυσικών φαινομένων: το Βόρειο Σέλας.

Η Ελλάδα κατάφερε να αναδειχθεί στην όγδοη θέση της λίστας, ανάμεσα σε 15 προορισμούς παγκοσμίως.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα εδώ.