Ο θάνατος του Άντονι Μπουρντέν το περασμένο καλοκαίρι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όσους παρακολουθούσαν την καριέρα του διάσημου σεφ, συγγραφέα και τηλεοπτικού παρουσιαστή.

Η επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του «Unknown Parts» που προβαλλόταν στη συχνότητα του CNN τον ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε απρόσμενα μέρη μακριά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, συστήσοντας στο κοινό του τη γαστρονομική ταυτότητα του εκάστοτε προορισμού.

Ο Μπουρντέν πέρασε αρκετά χρόνια της παιδικής ηλικίας του στο Νιού Τζέρσεϊ και μετά την αυτοκτονία του στη Γαλλία ένας πολιτικός της περιοχής, ο Paul Moriarty, πρότεινε τη δημιουργία ενός γαστρονομικού μονοπατιού αφιερωμένο στη μνήμη και την γαστρονομική κληρονομιά του δημοφιλούς σεφ. Μια πρόταση που εγκρίθηκε από το νομοθέτη και σε λίγο καιρό θα λάβει σάρκα και οστά.

Η συγκεκριμένα διαδρομή- πρόταση για τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης, θα περιλαμβάνει στάσεις στα εστιατόρια που επισκέφτηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής του ο διάσημος σεφ στο Νιου Τζέρσεϊ.