Εκτός του ότι είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν γνωστός και ως ένας δυνατός πότης, επίσης.

Έχοντας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως Παρίσι, Αβάνα, Λίμα, Βενετία κ.α. όταν λάτρευε ένα ποτό δεν έκανε διακρίσεις με βάση την ατμόσφαιρα ή την τοποθεσία όπου βρισκόταν το μπαρ που το απολάμβανε. Αρκούσε μόνο η μπάρα του να διέθετε καλά ποτά.

Έτσι, ανάμεσα στα αγαπημένα του στέκια συγκαταλέγονται από φανταχτερά μπαρ σε δημοφιλή και πολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι και speakeasy «τρύπες».

El Floridita, Αβάνα- Κούβα

Από τα αγαπημένα μπαρ των εκπατρισμένων Αμερικανών, πολύ πριν το ανακαλύψει ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τη δεκαετία του ’30 και το μετατρέψει σε μπαρ- συνώνυμό του. Ιδρύθηκε το 1817 και είναι το μέρος όπου ο μπάρμαν Constante Ribalaigua λίγο μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εμπνεύστηκε το φημισμένο daiquiri.

Η φήμη του διαδόθηκε από τον κοσμογυρισμένο Χέμινγουεϊ και προς τιμή του οι ιθύνοντες του El Floridita δημιούργησαν το Papa Hemingway Special, ένα daiquiri με γεύση γκρέιπφρουτ. Χαρακτηριστικό του μπαρ το επιβλητικό γλυπτό του συγγραφέα που φαίνεται να ακουμπά στη μπάρα του El Floridita και να κάνει παρέα στους θαμώνες του.

Sloppy Joes, Key West, Φλόριντα

Ο θρυλικός συγγραφέας σε αυτό το μπαρ στη Φλόριντα έγραψε περίπου τα δύο τρίτα των έργων του που εκδόθηκαν. Το μπαρ λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου του 1933, την ημέρα που η ποτοαπαγόρευση καταργήθηκε, προσφέροντας ουίσκι σε σφηνάκια.

Κατά την διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης ο ιδιοκτήτης του, Joe Russell, λειτουργούσε το χώρο με speakeasy φιλοσοφία, προμηθεύοντας τον Χέμινγουεϊ με ποσότητες ουίσκι. Σήμερα, παραμένει καθιερωμένο στέκι για ποτό τις πρωινές ώρες.

Bar Hemingway- The Ritz, Παρίσι

Ο Φιτζέραλντ είχε την αγαπημένη του θέση εδώ, ενώ οι Χέμινγουεϊ και Κούπερ το είχαν καθιερώσει ως απαραίτητη καθημερινή στάση στο Παρίσι για ποτό και συζητήσεις που διαρκούσαν ώρες. Αυτό το μικροσκοπικό και θρυλικό μπαρ στο The Ritz Paris στην Place Vendome αποτελεί θρύλο για την νυχτερινή ζωή στην Πόλη του Φωτός. Τα cocktails του επί χρόνια head bartender Colin Field αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για τους Παριζιάνους, όσο και για τους απανταχού λάτρεις των cocktails.

Harry’s Bar New York, Παρίσι

Μετρώντας περισσότερο από έναν αιώνα λειτουργίας το Harry’s Bar New York στο Παρίσι χαρακτηρίζεται για τον κοσμοπολίτικο, σοφιστικέ και κομψό στυλ του, καθώς και για την αντίστοιχης φιλοσοφίας πελατεία του. Σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ από το 1911 ενώ ανάμεσα στους εκλεκτούς θαμώνες του συγκαταλέγονταν ο πανταχού παρών Έρνεστ Χέμινγουεϊ και οι Κοκό Σανέλ, Ρίτα Χέιγουορθ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ κ.α.

Bar Ingles, Λίμα- Περού

Κατά την διάρκεια της διαμονής του στο Περού, ήταν γνωστό ότι ο Χέμινγουεϊ σύχναζε στο Bar Ingles, το μπαρ του ξενοδοχείου Country Club Lima Hotel. Πρόκειται για το καλύτερο Pisco bar (το pisco είναι ένα λικέρ που παρασκευάζεται από σταφύλια) στη Λίμα, σερβίροντας καθημερινά περισσότερα από 60 cocktails βασισμένα στο pisco στους θαμώνες του. Κλασική και κομψή ατμόσφαιρα στα όσα κερδίζουν τον επισκέπτη σε έναν χώρο που λειτουργεί από το 1927.

La Bodeguita del Medio, Αβάνα- Κούβα

Μία πινακίδα στο μπαρ περιλαμβάνει κάτι που συνήθιζε να λέει ο Χέμινγουεϊ για τα αγαπημένα του μπαρ στην Αβάνα «Το μοχίτο μου το πίνω στο Bodeguita del Medio και το ντάκιρί μου στο El Floridita». Όπως, καταλαβαίνετε πρόκειται για τον ναό του δημοφιλούς κοκτέιλ, που αποτελεί ταυτόχρονα και συνώνυμο με την Αβάνα.

Harry’s Bar, Βενετία

Στην Πλατεία Σαν Μάρκο στη Βενετία, το Harry’s Bar γράφει τη δική του ιστορία στο χρόνο από το 1931, ενώ επτά δεκαετίες αργότερα (το 2001) ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο από το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού. Μικρό, ζεστό και ιδιαιτέρως αγαπητό στο κοινό, όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες της, αποτελεί σημείο αναφοράς για ένα αυθεντικό κοκτέιλ Bellini καθώς και για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο του.

Είναι, επίσης, γνωστό για το Dry Martini, που το σερβίρει σε χαμηλό ποτήρι, και όχι σε κολονάτο όπως θα περίμενε κανείς. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο θρυλικός Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Τσάρλι Τσάπλιν, Αριστοτέλης Ωνάσης, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Τρούμαν Καπότε κ.α.