Το Ρέτζιο Εμίλια βρίσκεται στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας και είναι γνωστή ως η πόλη τρικολόρ, καθώς εδώ εγκρίθηκε η ιταλική σημαία το 1797.

Η πόλη είναι κτισμένη στη πεδιάδα του Πάδου, σε υψόμετρο 58 μέτρων και φημίζεται για την παραγωγή τυριού Parmigiano Reggiano.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις γέφυρες που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Santiago Calatrava, τη βασιλική της Madonna della Ghiara του 17ου αιώνα, το διάσημο Teatro Municipale και το δημαρχείο στην πλατεία Grande.

Γνωστό για τη γαστρονομία, την ποιότητα ζωής και διεθνώς, τα καλύτερα νηπιαγωγεία στον κόσμο, το Ρέτζιο Εμίλια γοητεύει τον επισκέπτη.

Η επίσκεψη μπορεί να συνεχιστεί στην κοντινή πλατεία Prampolini ή την πλατεία Grande, με το άγαλμα του Torrent Crostolo και, διασχίζοντας τις στοές του Broletto, στη μικρή πλατεία Piazza San Prospero, έδρα της παραδοσιακής αγοράς της πόλης.

Το Παλάτι του Μουσείου ξεχωρίζει για τις συλλογές τέχνης και η πινακοθήκη Parmeggiani, για τις συλλογές του 19ου αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Ρέτζιο Εμίλια / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση για την Μπολόνια διαρκεί 2 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Από την Μπολόνια φτάνετε στο Ρέτζιο Εμίλια σε 30 λεπτά περίπου με τρένο.

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ