Ταξίδι με εταιρεία low cost

Πώς να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, τι να προσέξετε, τι διαδικασία να ακολουθήσετε


ΤΑΞΙΔΙ
14:09
21/06/2017
Ταξίδι με εταιρεία low cost
1
loading

Τα ταξίδια είναι από τις αγαπημένες συνήθειες, σχεδόν όλων των ανθρώπων. Και ποιος δε θα ήθελε να ταξιδεύει συχνά και να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες, άλλα ήθη και έθιμα καθώς και να βλέπει νέες εικόνες και τοπία;

Ένας αρνητικός παράγοντας που αποτρέπει αρκετό κόσμο από το να ταξιδεύει, είναι το κόστος μεταφοράς – συνήθως αεροπορικά εισιτήρια – καθώς και η διαμονή στο μέρος που επισκέπτεστε. Όμως, υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα, με τα οποία μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στο ταξίδι σας και με αυτό τον τρόπο να κάνετε τα ταξίδια περισσότερο προσιτά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις εταιρείες χαμηλού κόστους ή αλλιώς εταιρείες low cost.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια σε αρκετά χαμηλή τιμή – πιο χαμηλά από τον ανταγωνισμό – προσφέροντας όμως αρκετά λιγότερες υπηρεσίες έναντι των άλλων εταιρειών. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανόν να μην έχετε δωρεάν φαγητό, καφέ, σνακς, κτλ – όμως ποιος το υπολογίζει αυτό όταν θα έχετε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα στα μεταφορικά σας;

Προγραμματίζοντας ένα ταξίδι με εταιρεία low cost

Ο προγραμματισμός για ένα ταξίδι με εταιρεία low cost, δεν διαφέρει από έναν αντίστοιχο προγραμματισμό με μια άλλη εταιρεία. Θα πρέπει να φροντίσετε να κλείσετε τα εισιτήριά σας αρκετά καιρό πριν – περίπου 2-3 μήνες εάν ο προορισμός σας είναι στο εξωτερικό ή 1-2 μήνες εάν προγραμματίζετε ταξίδι εντός Ελλάδας. Για τα αεροπορικά εισιτήρια των low cost εταιρειών μπορεί να γίνει κράτηση είτε μέσα από τις ιστοσελίδες των εταιρειών είτε από ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση όλων των αεροπορικών εισιτηρίων.

Μια τέτοια ιστοσελίδα, που μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια τόσο από εταιρείες low cost όσο και για τις υπόλοιπες εταιρείες, είναι το www.travelo.gr. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις προσφορές των εταιρειών αλλά και οδηγούς και χρήσιμα άρθρα για το ταξίδι σας.

logo2

Κράτηση εισιτηρίων σε low cost εταιρεία

Η κράτηση των αεροπορικών σε μια εταιρεία low cost θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά γιατί ενδεχόμενο λάθος π.χ. στα προσωπικά σας στοιχεία, θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα για να το διορθώσετε. Οι πιο δημοφιλείς εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη είναι η Ryanair, η Easyjet, η Eurowings και η Wizzair. Στις περισσότερες ιστοσελίδες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια θα βρείτε όλα τα δρομολόγια των παραπάνω εταιρειών. Ιδιαίτερη προσοχή μπορείτε να δώσετε στα αεροπορικά εισιτήρια ryanair καθώς πλέον στη χώρα μας έχει δεκάδες καθημερινά δρομολόγια, τόσο για πτήσεις εσωτερικού μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων όσο και για πτήσεις στο εξωτερικό.

Η κράτηση για τις εταιρείες low cost γίνετε όπως και στις υπόλοιπες εταιρείες και η διαδικασία δε διαφέρει καθόλου.

ryanasn1

Ασφάλεια στις εταιρείες low cost

Πολλοί ταξιδιώτες αναρωτιούνται για την ασφάλεια των εταιρειών χαμηλού κόστους κι αν πληρούν όλα τα στάνταρ ασφαλείας που ορίζει η Ε.Ε. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι εταιρείες, είτε προσφέρουν ακριβά αεροπορικά εισιτήρια είτε οικονομικά, πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας και επίσης είναι αναγκασμένοι να πληρούν στο έπακρον τη τεχνική συντήρηση των αεροσκαφών.

Η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνουν αυτές οι εταιρείες, προέρχεται από άλλους τρόπους (μείωση παροχών, μη χρήση υπηρεσιών αεροδρομίου,κ.α.) και όχι από εκπτώσεις στην ασφάλεια των επιβατών.

Διαδικασία check in

Το check in στις περισσότερες εταιρείες low cost, όπως πλέον και σε όλες τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες, θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μερικές ώρες πριν την αναχώρησή σας. Συνήθως η δυνατότητα για check in ανοίγει περίπου 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση και κλείνει 3 ώρες πριν από αυτήν.

Θα πρέπει να κάνετε check in και να έχετε εκτυπώσει το boarding pass (ή να το έχετε «περάσει» στο κινητό σας σε ηλεκτρονική μορφή) πριν την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, ειδάλλως κινδυνεύετε να πληρώσετε «ποινή» στην αεροπορική εταιρεία για να μπορέσετε να πετάξετε.

Αποσκευές και χειραποσκευή στις εταιρείες low cost

ryanasn3

Τα μέγιστα όρια των χειραποσκευών ορίζονται από την Ε.Ε. και μέσα σ’ αυτά ορίζει η κάθε εταιρεία τις δικές της διαστάσεις στις χειραποσκευές. Πριν το ταξίδι σας θα πρέπει να συμβουλεύεστε την αεροπορική εταιρεία για τα όρια της βαλίτσας που μπορείτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο.  Ενδεικτικά, και για δική σας πληροφόρηση, οι διαστάσεις χειραποσκευής ryanair περιορίζονται σε 55εκ Χ 40εκ Χ 20εκ ενώ η δεύτερη δωρεάν αποσκευή σε 35εκ Χ 20εκ Χ 20εκ.

Εάν η χειραποσκευή σας έχει μεγαλύτερες διαστάσεις ή βάρος μεγαλύτερο από το όριο (συνήθως 8-10kg) τότε θα αναγκαστείτε να πληρώσετε και να τοποθετηθεί στο χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου και να την παραλάβετε μετά την άφιξή σας, στους ιμάντες παραλαβής.

Ταξιδεύοντας με μια εταιρεία low cost μπορεί να είναι όντως διασκεδαστικό και ταυτόχρονα οικονομικό για την τσέπη σας. Τηρήστε στο έπακρον τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας – από την διαδικασία του check in έως και τις ακριβείς διαστάσεις της χειραποσκευής – και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με έξτρα χρεώσεις.

Η ασφάλεια των πτήσεων στις αεροπορικές low cost βρίσκεται στο υψηλότατο επίπεδο, όπως συμβαίνει με όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Travel Agent

    Mια σημείωση όσον αφορά στα low cost carriers νομικά καλύπτονται από το Δίκαιο του κράτους που έχουν βάση και σε περίπτωση καθυστέρησης , ακύρωσης ή φθοράς αποσκευής δεν προστατεύονται οι επιβάτες από τις Διεθνείς Συνθήκες (Μόντρεαλ , Βαρσοβία ) .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει