Τι πρέπει να ξέρετε για το κοινωνικό δίκτυο που έχει αρχίσει να σαρώνει τη Δύση

Είναι πια Νο 1 εφαρμογή για iPhone στις ΗΠΑ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
8:44
08/11/2019
Τι πρέπει να ξέρετε για το κοινωνικό δίκτυο που έχει αρχίσει να σαρώνει τη Δύση
loading

Μια από τις δημοφιλέστερες αυτή τη στιγμή πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και διαμοιρασμού βίντεο είναι το TikTok.

Το TikTok λειτουργεί ως social media, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται βίντεο που καλύπτουν μια πληθώρα κατηγοριών.

Πλέον έχει ξεπεράσει το 1 δισ. downloads και όπως όλα δείχνουν, σταματημό δεν φαίνεται να έχει.

Τι είναι όμως; Πρόκειται για νέο προϊόν μιας μεγάλης κινεζικής εταιρίας, της ByteDance, η οποία αναδύθηκε πριν από λίγα χρόνια στο Πεκίνο και κατέκτησε την τοπική αγορά τρέχοντας αρκετές και γνωστές στην Κίνα εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. «Κινεζικό Facebook» λένε στη Χώρα του Δράκου την ByteDance.

Την εταιρία τρέχει ο Zhang Yiming, ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής της από το 2012, όταν και ιδρύθηκε. Κι αν το όνομά του είναι άγνωστο εκτός Κίνας, στο εσωτερικό ο 35χρονος είναι ακριβώς σαν τον Mark Zuckerberg.

Η ByteDance αξίζει σήμερα 75 δισ. δολάρια και είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου που παραμένει πλήρως ιδιωτική.

Το TikTok δεν ξεκίνησε ως TikTok, αλλά ως Douyin, μια εφαρμογή για να μοιράζεσαι εύκολα και γρήγορα μικρά βίντεο. Και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν τίποτα το καινούριο, η απήχησή της εκτοξεύτηκε αμέσως, μαζεύοντας μέσα σε έναν χρόνο (από τον Σεπτέμβριο του 2016) πάνω από 100 εκατ. χρήστες.

Όταν θέλησαν να φέρουν το Douyin και στον υπόλοιπο κόσμο, το μετονόμασαν σε TikTok και έγινε ανάρπαστο στις ασιατικές αγορές. Πλέον καταλαμβάνει τον κόσμο με γοργούς ρυθμούς, ειδικά από τη στιγμή που εξαγόρασε μια επίσης δημοφιλή αμερικανική εφαρμογή, τη Musical.ly (έναντι 1 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2017), και την συγχώνευσε με το TikTok.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει