To πρωινό ξύπνημα δεν ήταν και τόσο ευχάριστο για τους κατόχους iPhone στην Αυστραλία. Πολλοί από αυτούς, μόλις ενεργοποίησαν το κινητό τους, διαπίστωσαν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από χάκερ.

To συνηθέστερο μήνυμα που συνάντησαν στην οθόνη του πανάκριβου smartphone τους ήταν «Device hacked by Oleg Pliss», ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που οι χάκερ απαιτούσαν 50 δολάρια για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή!

Σύμφωνα με την Apple, οι χάκερ βρήκαν ένα κενό ασφαλείας στην εφαρμογή Find My iPhone, η οποία βοηθά τον κάτοχο του iPhone να εντοπίσει τη συσκευή του σε περίπτωση που τη χάσει.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το γιατί η εν λόγω επίθεση έγινε αποκλειστικά στην Αυστραλία, ενώ ουδείς γνωρίζει εάν το πρόβλημα θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Οι τεχνικοί της Apple επιμένουν ότι επίθεση δέχτηκαν οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Apple ID και password και σε άλλους λογαριασμούς τους.

Είτε ισχύει αυτό είτε όχι, καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης στους διάφορους online λογαριασμούς μας…

Πηγή: thegang.gr