Η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις με την Digital China Group για την πώληση τμημάτων της Honor. Η συμφωνία το δημοφιλές και ανερχόμενο νεανικό τεχνολογικό brand θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με Reuters, αλλά και άτομα με γνώση του θέματος.

Η Honor, που πρόσφατα παρουσίασε καινοτόμα νέα προϊόντα όπως το πρώτο smartwatch της εταιρίας με 25 ημέρες αυτονομία μπαταρίας (το Honor Watch GS PRO) έχει ξεχωρίσει διεθνώς για την επένδυση στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και τη δυνατότητα να αξιοποιεί τεχνολογίες οι οποίες διατίθενται στην αγορά σε πολύ προσιτό κόστος για όλους.

Η Digital China Group είναι ο κύριος διανομέας των smartphone της Honor και εμφανίζεται ως η πρώτη επιλογή της Huawei. Όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thehindubusinessline.com, υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, όπως η TCL και η Xiaomi. Νεότερα, ωστόσο, αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη κίνηση, η Honor, η οποία στην Ελλάδα έχει πλούσια παρουσία και σημαντικά μερίδια αγοράς σε wearables, laptops και smartphones, θα ενδυναμωθεί περαιτέρω και θα επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της.