Eκτός από το νέο phablet, Galaxy Note III, που παρουσιάστηκε στο pre-IFA event της Samsung στο Βερολίνο, οι Κορεάτες μπήκαν δυναμικά και στο χώρο των smart watches.

Παρουσίασαν λοιπόν το πρώτο τους «έξυπνο» ρολόι με το όνομα Samsung Galaxy Gear, και έκλεψαν τις εντυπώσεις πριν καν βγουν από τα «αποδυτήρια». Το Gear έχει διαστάσεις 36.8 x 56.6 x 11.1 χιλιοστών και βάρος 73,8 γραμμαρίων.

Το ρολόι διαθέτει οθόνη 1,63 ιντσών τεχνολογίας Super Amoled και ανάλυσης 320×320 και τρέχει Android, εξασφαλίζοντας συμβατότητα με πολυάριθμες εφαρμογές (70 θα είναι διαθέσιμες για το λανσάρισμα). Οι πιο εντυπωσιακές φυσικά έχουν να κάνουν με fitness και υγεία, αλλά και ευρύτερη ψυχαγωγία και τη σύνδεση σε social networks.

Το έξυπνο ρολόι της Samsung δεν είναι ένας απλός «σύντροφος» για το smartphone σας, αλλά μια ολοκληρωμένη συσκευή, που διαθέτει κάμερα 1,9MP, αποθηκευτικό χώρο 4GB, 512ΜΒ RAM, αλλά και ηχείο και μικρόφωνο.

Τη συνδεσιμότητά της με τα άλλα Galaxy gadgets αναλαμβάνει το Bluetooth και το Wi-Fi, ενώ τη διαχείριση των φωνητικών εντολών το S Voice. Ένα ακόμη μεγάλο ατού του Samsung Galaxy Gear είναι η η μπαταρία του, που δεν θα χρειάζεται φόρτιση αν δεν το χρησιμοποιήσετε επί 25 συνεχόμενες ώρες!

Το Galaxy Gear θα κυκλοφορήσει σε 140 χώρες στις 25 Σεπτεμβρίου με τιμή που αναμένεται γύρω στα 250-300 ευρώ.

Ανεξάρτητα από την εμπορική επιτυχία του Galaxy Gear με αυτή την ανακοίνωση Samsung έβαλε φωτιά στο χώρο των smart watches και των wearable gadgets γενικότερα.

Πηγή: thegang.gr