Συνεχίζεται η κυριαρχία της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα

Ανάκαμψη παρουσιάζουν τα Windows 8


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23:37
05/04/2013
Συνεχίζεται η κυριαρχία της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα
5
loading

Τα Windows συνεχίζουν να κυριαρχούν στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την ανάκαμψη των Windows 8 να έρχεται αργά αλλά σταθερά, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της NetMarketShare.

Από ότι φαίνεται τα Windows 7 έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό ενώ πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αξιόπιστα για τις επιχειρήσεις», έναν τίτλο που το νέο λειτουργικό της Microsoft δε μπορεί να ισχυριστεί ακόμα πως έχει κερδίσει.

Τα Windows 7 «κληρονόμησαν» αυτόν τον τίτλο και αυτή την εμπιστοσύνη από τα Windows XP, ενώ ταυτόχρονα ανακηρυσσόταν στο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Κάτι τέτοιο φαντάζει ακόμα δύσκολο να επιτευχθεί από τα Windows 8, όπως επισημαίνει η NetMarketShare, ενώ με δεδομένο πως οι ρυθμοί ανάπτυξής του είναι παρόμοιοι με αυτούς των Windows 7, ίσως δούμε το νέο λειτουργικό να κατακτά την πρώτη θέση σε περίπου 3 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, τα ηνία κρατάνε τα Windows 7 με ποσοστό 44.73%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι τα Windows XP με 38.73%. Τρίτο είναι το OS X της Apple με 6.9% ενώ τα Windows 8 βρίσκονται στην πέμπτη θέση φτάνοντας σε ποσοστό 3.31%.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ανεξαρτήτου έκδοσης η Microsoft συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας μάλιστα το ποσοστό του 91.8% της συνολικής αγοράς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar prikismenos

  μμμμμμμμμμμμ υγραίνομαι με τα σχόλια σας.............

 2. avatar nbagi

  Μεγάλη είδηση!!! Κλαίω. Αφού όλοι οι κατασκευαστές το έχουν προ-εγκατεστημένο και τα πρόβατα δεν έχουν άλλες επιλογές φυσικό είναι. Τι να κάνουν να αγοράσουν Mac; με 1000€ χαχαχα. Τα 8άρια στην δουλεία τα χαρακτηρίζω επιεικώς τραγικά (χωρίς υποστήριξη κάποιων συσκευών και mail pop3!). 91,8% Μπέεεεεε

  1. avatar nhatzi

   Εσύ δηλαδή που δεν είσαι πρόβατο τι λειτουργικό θα ήθελες να έχεις . Μήπως κάποιο που να το προσφέρουν τζάμπα , να υποστηρίζει όλες τις συσκευές που έχεις εσύ , να έχει το user interface που θέλεις εσύ και άλλα πολλά .
   Επειδή δεν είσαι ικανοποιημένος από κάποια προϊόντα , τότε όλοι οι άλλοι που τα χρησιμοποιούν είναι πρόβατα ;
   Aν είσαι φορτωμένος με την Microsoft να επιτεθείς στη Μicrosoft και νομίζω ότι δεν χρειάζεται υπεροπτικά να προσβάλλεις κανέναν.
   Τζάμπα μάγκες πίσω από την ανωνυμία , ωραία αντιμετώπιση !!!!

 3. avatar bill

  Τα\'χω πάρει όλα.

 4. avatar gp

  χα χα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει