Όλα ξεκίνησαν το 1976, όταν η Apple έριξε στην αγορά τους πρώτους ολοκληρωμένους προσωπικούς υπολογιστές τους με την τιμή τους τότε να αγγίζει τα 666,66 δολάρια. Μέχρι τότε οι χρήστες μπορούσαν να αγοράζουν τα τσιπάκια και τις λυχνίες και να κατασκευάζουν τους δικούς τους υπολογιστές. Από τους 200 υπολογιστές Apple 1 που βγήκαν τότε στην αγορά, σήμερα υπάρχουν περίπου 50 και πολλοί κάνουν τα πάντα για να τους αποκτήσουν.

Ένας από τους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Apple πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 374.500 δολαρίων (!), ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις που ήθελαν την τιμή του να φτάνει μέχρι τα 180.000 δολάρια.

Ο υπολογιστής είναι συλλεκτικό αντικείμενο αφού είναι και χειροποίητος: τον κατασκεύασε ο Στιβ Γουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Στιβ Τζομπς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε μία δεύτερη δημοπρασία για κάποιες σημειώσεις του Steve Jobs από την εποχή που ο ίδιος είχε γράψει κατά την περίοδο που εργαζόταν στην Atari. Η τιμή αυτού του αντικειμένου έφτασε τα 27.500 δολάρια.