το έξυπνο ψυγείο, το έξυπνο πλυντήριο ρούχων, τον έξυπνο φούρνο και την έξυπνη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα παρουσιάζει στην IFA 2011 η LG Electronics.

Με τη νέα σειρά «Έξυπνων Οικιακών Συσκευών», η LG καταδεικνύει πως μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση και υψηλή άνεση στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

Οι έξυπνες συσκευές της LG χαρακτηρίζονται από τις τέσσερις καινοτόμες τεχνολογίες της -Linear Compressor (Γραμμικός Συμπιεστής), Inverter Direct Drive, Lightwave και KOMPRESSOR- καθώς επίσης και από την πρωτοποριακή τεχνολογία Smart ThinQ, που περιλαμβάνει τις λειτουργίες Smart Manager, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid.

Αυτές οι μοναδικές τεχνολογίες συνδυάζονται στα προϊόντα της LG, για να έχουν πιο φιλική προς το περιβάλλον απόδοση και να εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια και χρόνο.

Το Έξυπνο Ψυγείο διαθέτει υψηλή ενεργειακή απόδοση και ενσωματώνει τη λειτουργία Smart Manager, μέσω της οποίας αναγράφονται η θέση, η ημερομηνία λήξεως, η ποσότητα καθώς και οι διατροφικές πληροφορίες των τροφίμων που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο.

Επιπλέον, με το Smart Manager, οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα περιεχόμενα του ψυγείου ή να ελέγχουν μέσω των smartphones τους τι λείπει, ενώ ψωνίζουν στο super market.

Το ψυγείο προτείνει επίσης γευστικά πιάτα που μπορούν να προετοιμαστούν με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα, ενώ είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες ψυχαγωγίας, όπως αναπαραγωγή μουσικής και ειδήσεων και υπηρεσίες social media.

Στη νέα γκάμα έξυπνων ψυγείων της LG στην IFA, συμπεριλαμβάνεται επίσης το παγκοσμίως πρώτο door-in-door σύστημα, γνωστό και ως Smart Eco Door. Ειδικότερα, η μικρότερη πόρτα η οποία είναι ενσωματωμένη στην πόρτα του ψυγείου παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στη χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η LG παρουσιάζει επίσης τη λειτουργία Smart Diagnosis των έξυπνων οικιακών συσκευών της εταιρείας, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλύουν γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν τεχνικά προβλήματα μέσω του τηλεφώνου καθώς και μέσω εφαρμογής για smartphones, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κόστος, τα τηλεφωνήματα στην υπηρεσία υποστήριξης και τις κατ’ οίκον επισκέψεις.

Επιπλέον, η λειτουργία Smart Access προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, επιτρέποντας στους καταναλωτές να χειρίζονται τις συσκευές τους μέσω του smartphone. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές μπορούν να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν την ρομποτική έξυπνη ηλεκτρική σκούπα, καθώς και να παρακολουθούν τη λειτουργία της ενώ απουσιάζουν από το σπίτι, εξοικονομώντας χρόνο από το καθάρισμα.

Παράλληλα, η λειτουργία Smart Adapt επιτρέπει στους καταναλωτές να κατεβάζουν νέες προηγμένες αναβαθμίσεις προγραμμάτων και λειτουργικών συστημάτων για τις συσκευές τους.

Για παράδειγμα, οι χρήστες των έξυπνων πλυντηρίων ρούχων της LG, μπορούν να κατεβάσουν νέα παραμετροποιημένα προγράμματα πλύσης, όπως τα Super Rinse και Baby Sanitize. Επίσης, το Smart Adapt παρέχει στους καταναλωτές όλα τα πλεονεκτήματα των νεότερων τεχνολογικών επιτευγμάτων της LG, χωρίς να απαιτείται να αποκτήσουν νέα συσκευή.

Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές μπορούν να κρατούν απολύτως ενημερωμένες τις συσκευές τους για ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.

Εκτός από τις έξυπνες οικιακές συσκευές, η LG παρουσιάζει τον ψυγειοκαταψύκτη ενεργειακής κλάσης Α+++, που είναι ο πρώτος ψυγειοκαταψύκτης χωρητικότητας 385 λίτρων που λαμβάνει τόσο υψηλή ενεργειακή πιστοποίηση.

Συμπληρωματικά, το νέο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 12 κιλών, είναι εξοπλισμένο με τις τεχνολογίες 6 Motion Direct Drive και TrueSteam συνδυάζοντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα ενός πλυντηρίου ρούχων σε κανονικές διαστάσεις με την κατά 20% αυξημένη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πλυντήρια ρούχων Α+++. Το νέο πλυντήριο ρούχων 12 κιλών της LG, διαθέτει επίσης υψηλή αντοχή στο χρόνο και είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Στη φετινή έκθεση, η LG παρουσιάζει επίσης την επαναστατική ηλεκτρική σκούπα, που προσφέρει βαθύτερο καθαρισμό χωρίς κόπο χάρη στους έξυπνους αισθητήρες, μέσω των οποίων ακολουθεί το χρήστη καθώς σκουπίζει.

Επιπλέον, ο βραβευμένος φούρνος Lightwave Convection χρησιμοποιεί τον πρώτο παγκοσμίως Charcoal Lighting Heater, -ένα εντελώς φυσικό στοιχείο- που συμβάλλει στο ψήσιμο των γευμάτων υγιεινά και εύκολα.

Η συσκευή LG Styler, είναι ένας νέος πρωτότυπος Clothing Manager, που διατηρεί τα ρούχα φρέσκα χωρίς τσαλακώματα και δυσάρεστες οσμές, ενώ επίσης τα αποστειρώνει με ατμό.