Δέκα φωτογραφίες που λογοκρίθηκαν από το Facebook

Γιατί τις «κατέβασε» το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
8:58
26/12/2015
Δέκα φωτογραφίες που λογοκρίθηκαν από το Facebook
3
loading

Η πολιτική του Facebook όσον αφορά τις φωτογραφίες έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές αυστηρή ως υπερβολική. Δείτε δέκα περιπτώσεις στις οποίες το κοινωνικό δίκτυο λογόκρινε και «κατέβασε» φωτογραφίες από τα προφίλ.

fasvcfab1

1. Το Facebook διέγραψε αυτή τη φωτογραφία τον Οκτώβριο του 2012 την οποία δημοσίευσε το αυστραλιανό ανδρικό περιοδικό Zoo Weekly. Στη δημοσίευση ζητούσε από τους αναγνώστες να επιλέξουν ποια πλευρά τους αρέσει καλύτερα. Το στήθος ή τα οπίσθια... Τα σχόλια που ακολούθησαν χαρακτηρίστηκαν σεξιστικά και η φωτογραφία «κατέβηκε».

fasvcfab2

2. Μια εξαγριωμένη μητέρα απαίτησε απαντήσεις από το Facebook ως προς το γιατί κατέβασαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην σελίδα για το γιο της ο οποίος γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία. Ο Grayson James Walker από το Μέμφις γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2012 με ανεγκεφαλία, μια σπάνια γενετική ανωμαλία που έκανε το μωρό να γεννηθεί χωρίς τμήματα του εγκεφάλου και του κρανίου. Μετά από επανειλημμένα αιτήματα να αφαιρέσει τη φωτογραφία ο λογαριασμός της απενεργοποιήθηκε προσωρινά χωρίς όπως λέει η ίδια να ξέρει το λόγο.

fasvcfab3

3. Μια γυναίκα από την Αμερική αποκλείστηκε από το Facebook αφότου δημοσίευσε φωτογραφίες του γιου της με σύνδρομο Down. Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ονόμασε τις εικόνες «ακατάλληλες» ζήτησε αργότερα συγγνώμη και δήλωσε ότι επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος».

fasvcfab4

4. Μια άλλη μητέρα αποκλείστηκε από το Facebook όταν ανέβασε μια φωτογραφία από τα παιδιά της, η οποία τα δείχνει να προσποιούνται ότι θηλάζουν. Η Lauren Ferrari από το Seattle δημοσίευσε την αμφιλεγόμενη φωτογραφία στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σε λίγες ώρες η φωτογραφία εξαφανίστηκε και το Facebook το οποίο της είπε ότι παραβίασε τα πρότυπα της κοινότητας.

fasvcfab5

5. Όταν το 4 χρονών αγοράκι και ο φίλος του αποφάσισαν να κάνουν την ανάγκη τους στην αυλή του σπιτιού η μητέρα του ενός το απαθανάτισε και ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook, το οποίο ήρθε σε επαφή με τη γυναίκα και ζήτησε να αφαιρέσει τη φωτογραφία γιατί αποτελούσε παραβίαση των όρων των υπηρεσιών του, χωρίς να διευκρινίσει κάτι παραπάνω.

fasvcfab6

6. Το Facebook φαίνεται πως έχει πρόβλημα με την εικόνα της Παναγίας να θηλάζει το θείο βρέφος ενώ εδώ και καιρό κατακρίνει την ανάρτηση φωτογραφιών με θηλασμό παιδιών. Έχει κατεβάσει τρεις φορές φωτογραφίες με την Παναγία να θηλάζει το θείο βρέφος ωστόσο και στις τρεις περιπτώσεις απάντησε ότι αφαιρέθηκαν κατά λάθος.

fasvcfab7

7. Ακόμη μία φωτογραφία με θηλασμό που έχει λογοκριθεί από το facebook. Σύμφωνα με μία σελίδα υποστήριξης του θηλασμού το facebook διέγραψε τη φωτογραφία από το δικό τους τοίχο χωρίς να αναφέρει το λόγο.

fasvcfab8

8. Ο λόγος για τον οποίο διεγράφη η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι άγνωστος καθώς προβάλλει απλά έναν αφαλό!

fasvcfab9

9. Αυτή η φωτογραφία ανέβηκε από έναν εξαγριωμένο χρήστη ο όποιος αργότερα σχολίασε ότι θα διαγράψει το λογαριασμό του στο facebook γιατί λογοκρίθηκε.

fasvcfab10

10. Το facebook φαίνεται πως δεν τα πάει καλά με τους αγκώνες ή τουλάχιστον με τους αγκώνες που μοιάζουν με γυμνά στήθη. Το συμπέρασμα προέκυψε από το πείραμα που έκαναν χρήστες του facebook οι οποίοι ήθελαν να δείξουν πως μπορεί κάτι να λογοκριθεί κατά λάθος. Ανέβασαν μια φωτογραφία στο facebook με μια γυναίκα μέσα στην μπανιέρα και τους αγκώνες να μοιάζουν με στήθη. Μέσα σε 24 ώρες από το ανέβασμα της η φωτογραφία κατέβηκε από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο το οποίο αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το λάθος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar χριστος μπλανας

    ψαχνω καποια Αναστασια απο Λαρισα

  2. avatar brellas george

    απαραδεχτες

  3. avatar ΚΛΕΙΣΤΕ

    ΤΟ F.B.,ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ,ΓΝΩΡΙΣΤΗΤΕ,ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ,ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ!!ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ..Κ ΜΗΝ ΞΕΥΤΥΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει