Εύκολα επικράτησε της Εθνικής Ελλάδας η Team USA με 108 – 86 σε φιλικό που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι. Το Σάββατο η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Γερμανία (19/8, 19:00) στο τελευταίο της τεστ πριν από το Μουντομπάσκετ.

Εκ των πραγμάτων η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι τεράστια. Και σκοπός των τελευταίων φιλικών δεν είναι άλλος από το να δει ο Ιτούδης τον βαθμό ετοιμότητας ενόψει του Μουντομπάσκετ και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει τις ατέλειες, τα λάθη και να δουλέψουν οι διεθνείς πάνω σε αυτά μέχρι το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης.

Επιπλέον ήταν και μια πρόβα ενόψει και του επίσημου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων την επόμενη εβδομάδα στη Μανίλα. Η Εθνική έχει να κρατήσει από αυτό το ματς το διάστημα της δεύτερης περιόδου και το 12-0 σερί που πραγματοποίησε απέναντι στους Αμερικανούς με αποτέλεσμα να πλησιάσει στις δύο κατοχές. Όμως η αθλητικότητα της Team USA, οι (πολλές) περισσότερες λύσεις αλλά και η ευστοχία του β’ ημιχρόνου μετέτρεψαν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

Πρώτο και μεγαλύτερο κέρδος από αυτό το ματς ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος πρόσφερε και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας 12 πόντους με 4/5 σουτ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 15 λεπτά συμμετοχής. Δεύτερο κέρδος η -μία ακόμα- πολύ καλή παρουσία του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος είχε άλλους 12 πόντους με 5/9 εντός παιδιάς και 5 ριμπάουντ. Μαχητικός και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (10π.) ενώ διψήφιοι για την Εθνική μας ήταν επίσης οι Παπαγιάννης (11π.) και Γουόκαπ (11π., 3ριμπ., 2κλ., 1ασ.)

Για την Team USA ο Άντονι Έντουαρντς πήρε… φωτιά στην 3η περίοδο και τελείωσε το ματς έχοντας 21 πόντους με 8/16 εντός παιδιάς και 4 ριμπάουντ. Ο Κάμερον Τζόνσον είχε 13 πόντους με 5/10 σουτ ενώ ακολούθησαν οι Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (11π.), Ριβς (11π., 2/3τρ.), Μπρίτζες (10π.) και Πόρτις (10π., 7ριμπ.)

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr