Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει αλλαγές και στον αθλητισμό και ακόμη πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, όπως δείχνει και η απόφαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι. Λογικό είναι, επομένως, ο διεθνής Τύπος, όπως η Gazzetta dello Sport, να αναφέρεται στους ιδιοκτήτες ομάδες που μπορούν να βρεθούν στη μαύρη λίστα Ευρώπης και ΗΠΑ, εξαιρώντας όμως τον Ιβάν Σαββίδη.

Το όνομα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ είναι ένα από αυτά που αναφέρονται στο σχετικό θέμα της ιταλικής εφημερίδας, η οποία γράφει τα εξής…

«Ο 62χρονος Σαββίδης είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ από το 2012 και είχε εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι πριν από μερικά χρόνια. Γεννημένος στη Γεωργία, πήγε πανεπιστήμιο στο Ροστόφ και έχει στην κατοχή του την Agrokom. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καπνοβιομηχανίας και της μεσιτικής στην Ελλάδα, ενώ ήταν μέλος του κόμματος του Βλάντιμιρ Πούτιν μεταξύ 2003 και 2011. Αυτός, ο Όιφ αλλά και ο Μαξίμ Ντέμιν της Μπόρνμουθ, δεν βρίσκονται στη μαύρη λίστα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Προς το παρόν».

Από εκεί και πέρα, η Gazzetta dello Sport εστιάζει στους Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (ιδιοκτήτης των Μονακό και Μπριζ) και Βάλερι Όιφ (ιδιοκτήτης της Φίτεσε Άρνεμ).

Για τον Ιβάν Σαββίδη γράφει η Gazzetta dello Sport