Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τελικά μεγάλες επιπτώσεις στην Τσέλσι, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του κλαμπ, το οποίο είχε αγοράσει το 2003. Τέλος εποχής, επομένως, για τους Λονδρέζους, οι οποίοι στα σχεδόν 20 χρόνια του Ρώσου μεγιστάνα πανηγύρισαν την κατάκτηση πρωταθλημάτων, κυπέλλων και φυσικά δύο Champions League.

Πριν λίγες μέρες ο Αμπράμοβιτς είχε ανακοινώσει ότι αφήνει τον έλεγχο του κλαμπ στους ανθρώπους που τρέχουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τσέλσι, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν ρεπορτάζ που τον ήθελαν να σκέφτεται σοβαρά την πώληση, αφού υπάρχουν προτάσεις από ενδιαφερόμενους.

Και τελικά η Τσέλσι όντως πωλείται, με τον Ρώσο να γνωστοποιεί τα εξής μέσω της παρακάτω προσωπικής δήλωσής του…

«Η πώληση του κλαμπ δεν θα επιταχυνθεί, αλλά θα ακολουθήσει την απαιτούμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω να αποπληρωθεί κανένα δάνειο. Η Τσέλσι για μένα ποτέ δεν είχε να κάνει με επιχειρήσεις ή χρήματα, αλλά με το πηγαίο πάθος μου για τον σύλλογο και το παιχνίδι. Επιπλέον, έχω συμβουλεύσει την ομάδα μου να στήσει μια φιλανθρωπική διοργάνωση, όπου όλα τα διαδικαστικά έξοδα της αγοράς θα δωριστούν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει σημαντικούς πόρους για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, όπως και την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασης.

Παρακαλώ πρέπει να καταλάβετε ότι ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω και με πονάει που αποχωρίζομαι τον σύλλογο με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση λειτουργεί προς το συμφέρον του συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφθώ το Στάμφορντ Μπριτζ μια ακόμα φορά για να αποχαιρετήσω όλους εσάς από κοντά. Ήταν προνόμιο μιας ολόκληρης ζωής να είμαι μέρος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όλα τα κατορθώματα που πετύχαμε μαζί. Η Τσέλσι και οι υποστηρικτές της θα είναι για πάντα στην καρδιάμου.

Σας ευχαριστώ, Ρόμαν».