Προστασία από τους άνδρες της ασφάλειας χρειάστηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του Ρολάν Γκαρός ο Ραφαέλ Ναδάλ όταν ένας διαδηλωτής κατά των γάμων ομοφυλοφίλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα.

Ο άνδρας, που ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, φορούσε μάσκα και κρατούσε μία φωτοβολίδα, βρέθηκε στο έδαφος από τους ανθρώπους της ασφάλειας.

Όταν ο εισβολέας απομακρύνθηκε, ο Ναδάλ χαιρέτησε δια χειραψίας τον σωματοφύλακά του πριν επιστρέψει στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Νταβίντ Φερέρ.

Το ζήτημα των γάμων ατόμων του ίδιου φύλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία μετά τη νομιμοποίησή τους από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο μήνα.

Η οργάνωση Hommen ζητεί δημοψήφισμα για το νέο νόμο, υποστηρίζοντας πως υπονομεύει την ιερότητα της οικογένειας, ενώ χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Ναδάλ παραδέχθηκε πως στην αρχή τρόμαξε. «Φοβήθηκα λίγο στην αρχή γιατί δεν έβλεπα τι συνέβαινε», είπε. «Γύρισα και είδα έναν άνδρα με φωτιά. Αλλά μετά κατάλαβα πως είναι από αυτά τα πράγματα που κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει. Μπορώ μόνο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σους άνδρες της ασφάλειας, έκαναν εκπληκτική δουλειά. Ήταν πολύ γρήγοροι και γενναίοι».

Δείτε τις φωτογραφίες