Τη δική του θέση για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ μετά την επ’ αόριστον αναβολή της Α1 με το θέμα των τηλεοπτικών να είναι στον… αέρα, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM ο Ηλίας Λιανός. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, τόνισε: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πυροβολούν το άθλημα. Δεν θέλουμε να νιώθουμε ότι είμαστε οι παρακατιανοί».

Σχετικά με την χθεσινή διαφωνία των ομάδων της Α1 – πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού – για τα τηλεοπτικά, ο κ. Λιανός, τόνισε: «Αυτό που έγινε χθες ήταν ένας συνδυασμός θυμού και αγανάκτησης από εμάς που έχει να κάνει με τα κακώς κείμενα του μπάσκετ. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα μπορέσει να βγάλει κάπου».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που διαπραγματεύονται μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους, είπε: «Είναι αλήθεια ότι αν δεν υπήρχε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενδεχομένως να μην υπήρχε το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά ουσιαστικά παράλληλα είναι και οι δύο ομάδες που πυροβολούν το μπάσκετ. Θα έπρεπε να είναι οι μπροστάρηδές μας ενάντια στην Πολιτεία αλλά αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια αναλώνονται στο ποιός θα νικήσει ποιόν».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος, ο Ηλίας Λιανός πρόσθεσε: «Η αναβολή είναι επ’ αόριστον. Ελπίζω ο κ. Οικονομίδης να είναι ήδη σε επαφές για να λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών και να μην ισχύει αυτό που διάβασα ότι ταξιδεύει για την Βαρκελώνη για ένα συνέδριο της Ευρωλίγκας. Δεν θέλουμε να νιώθουμε ότι είμαστε οι φτωχοί συγγενείς και οι παρακατιανοί αλλά δεν είμαστε και εκβιαστές. Αν γίνει κάτι σήμερα ίσως προλάβει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο αλλιώς δεν νομίζω. Κάνω έκκληση σε ΕΣΑΚΕ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά και την ΕΡΤ να συναντηθούν και να κινηθούν για να έχουμε λύση».

Τέλος, ερωτηθείς για τα μεταγραφικά του Πανιωνίου μετά το ναυάγιο με τον Σπέιτς, αποκάλυψε: «Σίγουρα θα έχουμε κάτι. Με τις εξελίξεις που υπάρχουν στις ΗΠΑ με το λοκ άουτ ενδεχομένως να προκύψει κάτι. Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις από Ευρώπη. Σίγουρα θα προσθέσουμε παίκτη στο ρόστερ μας».

Πηγές: sportfm.gr