Κλείνει πριν το τέλος της εβδομάδας το ζήτημα του αντικαταστάτη του Σεμπαστιάν Σάχα στην εστία της ΑΕΚ. Και παρότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παραμένει η πρώτη επιλογή, ο Βέντραν Ρούνιε προβάλλει τουλάχιστον ως ισχυρός ανταγωνιστής. Ο 35χρονος είναι ελεύθερος (ήταν βασικός στη Λανς φέτος), έχει εξαιρετικό βιογραφικό, το κασέ του δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και αναζητεί μία ομάδα που θα αγωνίζεται εν όψει του Euro 2012.

«Υπάρχουν επαφές με την ΑΕΚ, όχι όμως απευθείας. Με κάλεσε κάποιος εκ μέρους της ΑΕΚ και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε αυτή η προοπτική. Απάντησα ότι ασφαλώς και θα με ενδιέφερε και πως περιμένω την επίσημη πρόταση για να αποφασίσω. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην «SportDay» και πρόσθεσε: «Θα ήθελα πολύ να παίξω στην ΑΕΚ, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Θέλω να παίξω στο Euro με την εθνική και για να τα καταφέρω, θα πρέπει να παίζω σε ανταγωνιστική ομάδα».

Πάντως ο Κωνσταντόπουλος παραμένει φαβορί. Η Κέρκυρα αξιώνει 150.000 ευρώ και η ΑΕΚ προσπαθεί να μειώσει τις απαιτήσεις της.

Πλήρης στην «πρώτη»

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ φαίνεται πως θα έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις την Πέμπτη, όταν αρχίζουν οι προπονήσεις της νέας σεζόν. Μέχρι εκτιμάται πως θα έχουν «κλείσει» τα μέτωπα τερματοφύλακα, στόπερ και επιθετικού.

Πέραν της υπόθεσης του γκολκίπερ, η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στον Έλφαρ Χέλγκασον για τη θέση του αναπληρωματικού αμυντικού. Ο 22χρονος Ισλανδός αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει πλαισιώνοντας τους Δέλλα, Κάλα, Μανωλά και Μπουγαΐδη στα μετόπισθεν. Επιπλέον προσθήκη στην άμυνα θα υπάρξει μόνο αν υπάρξει πώληση του Κώστα Μανωλά. Στον 20χρονο αμυντικό θα γίνει βελτιωμένη πρόταση κατά 100% σε σχέση με την τελευταία που προέβλεπε 800.000 ευρώ για τρία χρόνια. Αν δεν την κάνει αποδεκτή και με δεδομένο ότι σε ένα χρόνο μένει ελεύθερος, η ΑΕΚ θα επιδιώξει την πώλησή του.

Ο Ναμπίλ Μπαχά αναμένεται να καλύψει την τελευταία θέση στην επίθεση της ΑΕΚ, καθώς θα υπογράψει για δύο χρόνια έναντι περίπου 300.000 ευρώ ετησίως. Επίσης παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρούνται δύο νεαροί ποδοσφαιριστές που θα μείνουν ελεύθεροι από τον Ηρακλή, ο επιθετικός Θωμάς Τσίτας και ο μέσος Δημήτρης Στάμου.

Πρόταση για μείωση σε Λεονάρντο

Στον Λεονάρντο προτάθηκε μείωση αποδοχών κατά 30% και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός την εξετάζει. Ο 24χρονος άσος αμείβεται με περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: sport-fm.gr