Η πολωνική Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ θα είναι η αντίπαλος του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Η πολωνική Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League και το gazzetta.gr αναλύει τον ιστορικό σύλλογο που Ιδρύθηκε το 1920 και ήταν ιδιαίτερα… πετυχημένος στη δεκαετία του 1980.

Την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της θα πραγματοποιήσει κόντρα στον Άρη η παντελώς… άγνωστη στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό, Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ και οι «κίτρινοι» απαιτείται να δώσουν την δέουσα προσοχή, ώστε να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και να προχωρήσουν στον θεσμό του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ομάδα είναι αρκετά ιστορική με βάση το έτος ίδρυσης της, αφού δημιουργήθηκε το 1920 και σύμφωνα με τους Πολωνούς ήταν αρκετά επιτυχημένος σύλλογος κυρίως τη δεκαετία του ’80, όταν και τερμάτιζε σχετικά ψηλά στους βαθμολογικούς πίνακες του πολωνικού πρωταθλήματος.

Ιστορική χρονιά!
Το 2010 αποτελεί ιστορική χρονιά για την Γιαγκελονία, η οποία κατέκτησε το πολωνικό Κύπελλο και έτσι βρέθηκε στα ευρωπαϊκά… μονοπάτια. Η ομάδα από το Μπιαλιστόκ πάντως έχει ανακηρυχθεί και… πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της Πολωνίας το 1987.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στάδιο που αγωνίζεται είναι αρκετά μεγάλο, αφού χωράει 22.000 θεατές και συνήθως… γεμίζει, οπότε ο Άρης καλείται να δείξει την απαραίτητη προσοχή για να μην έχει προβλήματα.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πάντως, η Γιαγκελόνια να υποδεχτεί τον μακεδονικό σύλλογο στο στάδιο της Κρακωβίας, αφού είναι πιθανό το γήπεδο της να μην συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ευρωπαϊκό αγώνα.