Γνώριζαν αλλά δεν τους σταμάτησαν. Τους περίμεναν και δεν τους απέτρεψαν. Μια σειρά από παραλείψεις και λάθη φαίνεται να οδήγησε στην τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια με νεκρό τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη

Μετά τα νέα ντοκουμέντα που έρχονται στο «φως», τα ενημερωτικά σημειώματα τα οποία δεν διαβάστηκαν ποτέ αλλά και τις πράξεις που δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν να βαφτεί με αίμα η Νέα Φιλαδέλφεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει παραδεχτεί το φιάσκο, η Αστυνομία έχει διατάξει περαιτέρω εσωτερικές έρευνες για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, ενώ έχει δοθεί «λευκή» επιταγή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου να προβεί σε αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η καλά οργανωμένη και καθόλου κεκαλυμμένη άφιξη των Bad Blue Boys, των άκρως επικίνδυνων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν η αρχή για όλα και αυτή που οδήγησε στον χαμό ενός νέου ανθρώπου στη μέση του δρόμου. Το αίμα του Μιχάλη έβαψε για πάντα την ιστορία της ΑΕΚ με όχι μόνο τους φιλάθλους της αλλά όλη την Ελλάδα να ζητά εκτός από δικαίωση να σταματήσει επιτέλους η «κύκλος» της οπαδικής βίας.

Το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 29χρονος Μιχάλης

Ποια όμως ήταν τα λάθη και οι παραλείψεις των Αρχών που φαίνεται να οδήγησαν στην τραγωδία

Από το πρωί της Δευτέρας (7/8) η ΕΛ.ΑΣ. και είχε ενημέρωση από την Ιντερπόλ Μαυροβουνίου για την άφιξη των Bad Blue Boys. Στο σχετικό έγγραφο γίνεται λόγος για πιθανή άφιξη 100-200 επικίνδυνων οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό στην Αθήνα

Οι Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν στείλει αναλυτική λίστα με τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις μάρκες των αυτοκινήτων των χούλιγκανς, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση είχε η Αστυνομία και από το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας ήδη από τις 4 Αυγούστου.

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας είχε πληροφορίες και από τις κροατικές αρχές ότι:

  • Αναμένονται περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί
  • Θα μετακινηθούν με βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας (σε με προσπάθεια να μην τραβήξουν την προσοχή των αρχών)

Τελικά όμως οι Κροάτες έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα. Παρά τα βίντεο με το κομβόι των Κροατών από την Εθνική Οδό και τα ντοκουμέντα από τον ηλεκτρικό αυτοί διέσχισαν όλη τη χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βίντεο από τη φάλαγγα των Κροατών που έρχεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί στην Κακαβιά υποστηρίζουν ότι είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, αρχικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια με e-mail, ότι περνούσαν διαδοχικά αυτοκίνητα και βανάκια με πινακίδες Κροατίας.

Ειδικότερα:

  • Τη Δευτέρα στις 10:28 το πρωί, οι αστυνομικοί στην Κακαβιά υποστηρίζουν ότι έλαβαν σήμα από την Ιντερπόλ για μετακινήσεις οπαδών.
  • Στις 11:00 ενημέρωσαν τηλεφωνικά τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ΑΘήνα ότι διέρχονται πράγματι οχήματα με Κροάτες, χωρίς όμως να φέρουν διακριτικά ομάδας η κάτι το παράνομο και ύποπτο και τους ρωτούσαν «Τι θέλετε να πράξουμε».
  • Από την Αθήνα τους έδωσαν οδηγίες να καταγράψουν τα στοιχεία των οδηγών, τα οχήματα και τους αριθμούς των πινακίδων και να ενημερώσουν ξανά. Τα ανωτέρω έγιναν τηλεφωνικά, συμφωνα με όσα υποστηρίζουν.
  • Στις 13:30 – 14:15 στέλνουν στη διεύθυνση για την οπαδική βία e-mail με τα στοιχεία όλων των Κροατων: οχήματα, πινακίδες, και τους επιβαίνοντες οδηγούς.
    Όπως υποστηρίζουν δεν πήραν καμία απάντηση και άλλωστε μέχρι εκείνη την ώρα τα οχήματα είχαν διέλθει από την περιοχή ευθύνης τους.
  • Σήμα ήρθε στις 16:30 και τους ζητούν ελέγχο εντοπισμού και παρακολούθησης των ύποπτων οχημάτων.

Τα ερωτήματα για την έρευνα στον τόπο του εγκλήματος

Όσο οι Αρχές αναζητούν τι τελικά οδήγησε στην τραγωδία φωτογραφικά – ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν από το Newsbeast φανερώνουν τα λάθη τους στις έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και αποδεικνύουν ότι πρώτα έπλυναν το σημείο που μαχαιρώθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα καρέ του φωτορεπόρτερ του Newsbeast Γιάννη Κέμμου δείχνουν ότι το γεφυράκι που συνδέεται με το OPAP Arena ήταν γεμάτο με το αίμα του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ. Σε αυτό το σημείο ο 29χρονος οπαδός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με πρωταγωνιστές τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά είναι το περίπτερο όπου και μεταφέρθηκε πριν παραληφθεί από το ασθενοφόρο.

Η φωτογραφία με τα αίματα που τράβηξε ο Γιάννης Κέμμος στις 8:00 την Τρίτη 8/8

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Κέμμου που δείχνουν ότι συνεργεία καθαρίζουν το σημείο του εγκλήματος στις 08:35 το πρωί της Τρίτης (8/8):

To βίντεο – ντοκουμέντο με τις κινήσεις των χούλιγκαν πριν τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα ζητά απαντήσεις για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις κινήσεις των χούλιγκαν πριν τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη (9/8) και δείχνει τους χούλιγκαν να πηγαίνουν από τον Περισσό με τα πόδια προς το γήπεδο, ενώ διατηρούν χαμηλό προφίλ, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στα πλάνα διακρίνονται να συγκεντρώνονται σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο, ενώ φέρεται να τους καθοδηγεί ένα άτομο, το οποίο πιθανώς γνώριζε τη διαδρομή.

Στη συνέχεια εμφανίζονται επτά αστυνομικοί να τους ακολουθούν, χωρίς όμως να επεμβαίνουν, ενώ δεν είναι γνωστό αν ειδοποίησαν εκείνη τη στιγμή για την παρουσία των χούλιγκαν.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 104 χούλιγκαν για τα επεισόδια και σε όλους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.