Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, με ΜΜΕ της Κροατίας να αναφέρουν ότι δεν ήταν μια τυχαία επίθεση.

Το greekcitytimes.com επικαλούμενο τα κροατικά ΜΜΕ αναφέρει πως η τελευταία φορά που η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρέθηκε στην Ελλάδα για επίσημο αγώνα ήταν τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1. Εκείνη η αναμέτρηση στιγματίστηκε από επεισόδια την παραμονή του αγώνα, τα οποία φέρεται να οδήγησαν στην άγρια επίθεση έξω από την OPAP Αρένα.

Τότε, πριν από οκτώ χρόνια βρέθηκαν στην Αθήνα οπαδοί της Ντιναμό (που είναι αδελφοποιημένη με τον Παναθηναϊκό), αλλά και οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (που είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους του Ολυμπιακού), παρότι απαγορευόταν η μετακίνησή τους.

Μεταξύ τους σημειώθηκαν διάφορες εντάσεις, όμως το πιο σοβαρό περιστατικό που καταγράφηκε, ήταν η επίθεση από μηχανάκια εναντίον ταξί που μετέφερε τέσσερις Κροάτες.

Τα μηχανάκια έκλεισαν το δρόμο και άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, πέταξαν καπνογόνα στο εσωτερικό του, ενώ ο οδηγός κατάφερε να βγει και να τραπεί σε φυγή.

Έκτοτε, για τους χούλιγκαν της Ντιναμό «σημασία δεν είχε η αντίπαλη ομάδα που τους επιτέθηκε, αλλά η τοποθεσία. Έτσι, ήθελαν να δημιουργήσουν πανικό στην ίδια πόλη για να αποκαταστήσουν το πληγωμένο κύρος τους», αναφέρει το δημοσίευμα, κάτι που «πέτυχαν», αφαιρώντας μία ανθρώπινη ζωή…