Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας του το ξέχασε δεμένο στο ειδικό κάθισμα του ΙΧ αυτοκινήτου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει χορηγηθεί κατασταλτική αγωγή στους γονείς του νεκρού παιδιού, καθώς εκφράζεται ανησυχία ότι θα επιχειρήσουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο 37χρονος πατέρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το καλώδιο της τηλεόρασης στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι ίδιες πήγες κάνουν λόγο για κίνδυνο βεντέτας ανάμεσα στις δύο οικογένειες, καθώς συγγενείς της 27χρονης μητέρας του αδικοχαμένου βρέφους πήγαν στο νοσοκομείο και αναζητούσαν τον 37χρονο για να τον λυντσάρουν.

Σημειώνεται πάντως ότι σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί για απόπειρα αυτοκτονίας από την πλευρά του πατέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛΑΣ το βρέφος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του περί τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης (9/5) στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, χωρίς σφυγμό και μελανιασμένο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και απεβίωσε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο 37χρονος περί τις 7:00 το πρωί έφυγε από το σπίτι του, βάζοντας το βρέφος στο ειδικό κάθισμα που υπήρχε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, με σκοπό να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το ξέχασε, πήγε στη δουλειά του με το κοριτσάκι να παραμένει για περισσότερες από 6 ώρες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο. Μόνο όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο η σύζυγός του και του είπε ότι πήγε να παραλάβει το μωρό και δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

Ο ίδιος το μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά ήταν πλέον αργά για το άτυχο παιδί. Σε βάρος του 37χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.