Τουλάχιστον δύο κούτες με «πειστήρια» συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Σήμανσης από το διαμέρισμα της οδού Άνδρου στο Μοσχάτο, όπου διέμενε ο 50χρονος Νικόλαος Κ., ενώ παράλληλα έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι αναζητώντας τυχόν άγνωστο γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα – χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να προκύπτει παρουσία τρίτου ατόμου το απόγευμα της Δευτέρας (16/1).

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές, μετά και την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποίησε ο πολύπειρος Γιώργος Ντιλέρνια, είναι το πώς ο άνθρωπος αυτός – που είχε χτυπηθεί άγρια – μπόρεσε να φτιάξει έναν τόσο σφιχτό βρόγχο με τη ζώνη του, να τον κρεμάσει από το μονόζυγο στο υπνοδωμάτιο και στη συνέχεια να ανέβει σε ένα καρεκλάκι και να κρεμαστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό εντόπισε κατάγματα και κακώσεις σε σώμα και πρόσωπα, από βίαια χτυπήματα που χρονικά υπολογίζονται έως και 10 ημέρες πριν.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής – σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί άσχημα μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα, αλλά και σε προγενέστερο χρόνο.

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον Νικόλαο Κ., τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή – ίσως και η επικρατέστερη – είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».

Η νέα πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, αφορά μία καταγγελία που είχε γίνει σε Τμήμα Ασφαλείας των βορείων προαστίων, αναφορικά με πιθανή εμπλοκή του σε υπόθεση… υφαρπαγής περισσοτέρων των 60 οχημάτων (σ.σ. με leasing που δεν πληρώθηκαν ποτέ).

Τέλος, όπως έγραψε και το πρωί της Τετάρτης (18/1) το Newsbeast η εν διαστάσει σύζυγος του όντως δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία – για την ώρα – που να δείχνουν ότι άρπαξε τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Κατά μία πληροφορία, μάλιστα, έχει έρθει ήδη σε επαφή με δικηγόρο που θα αναλάβει τη νομική συμπαράσταση της.