Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, μετά την οργανωμένη ληστεία, με έναν ελαφρά τραυματία, χθες το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 115.000 ευρώ, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, κατά την οποία «γάζωσαν» με αυτόματα ένα περιπολικό, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Οι δράστες ήταν συνολικά πέντε άτομα, τα τέσσερα από τα οποία επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ο πέμπτος σε μοτοσικλέτα.

Οι ληστές, που ήταν οπλισμένοι με αυτόματα, έσπασαν με το κλεμμένο ΙΧ την μπάρα της εισόδου των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, ενώ ένας από αυτούς έσπασε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου, τραυματίζοντας ελαφρά τον φύλακα. Στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο των διυλιστηρίων, όπου τρεις απο τους ένοπλους εισέβαλαν στα γραφεία των πετρελαϊκών εταιρειών ΕΤΕΚΑ και SILK OIL και με την απειλή των αυτομάτων άρπαξαν 100.000 από την πρώτη και 15.000 από την δεύτερη.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με ταχύτητα προς Κόρινθο.

Στην παλαιά εθνική οδό, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και άρχισε καταδίωξη, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε ένα περιπολικό.

Οι ληστές εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση το Ι.Χ. και διέφυγαν με άλλα δύο αυτοκίνητα που είχαν αφήσει στο σημείο.

Μετά από αναζητήσεις το ένα από τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην θέση Νεράκι στη Νέα Πέραμο, αλλά οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι.