Μέλη του ΔΣ του συνδέσμου φορτηγών δημόσιας χρήσης Χανίων αποφάσισαν ύστερα από γενική συνέλευση να βρεθούν σήμερα το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να μην επιτρέψουν στα φορτηγά δημόσιας χρήσεως να μπουν στο πλοίο της γραμμής.

Σήμερα το πρωί προχώρησαν σε παύση εργασίας και όπως είπε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τζανιδάκης, «πήραμε απόφαση το βράδυ στο καράβι να μην μπει κανένα αυτοκίνητο και όσα αυτοκίνητα έρθουν από την Αθήνα θα μείνουν στο λιμάνι. Μόνο τα ευπαθή προϊόντα θα προσπαθήσουμε να τα διανέμουμε».

Όπως διευκρίνισαν οι αυτοκινητιστές , η απόφαση αφορά μόνο τα δημόσιας χρήσεως φορτηγά και όχι τα ΙΧ.

Το πρωί αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν στα όρια των νομών Χανίων- Ρεθύμνης συγκέντρωση. Επίσης, απέστειλαν και ψήφισμα προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το Νομάρχη Χανίων στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Χάνουμε το περιουσιακό μας στοιχείο και θέλουν να μείνουμε άπραγοι και να το δεχτούμε επειδή έτσι αποφάσισαν. Όταν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δίνουν και λύσεις όχι τελεσίγραφα, ότι η περιουσία που είχαμε μέχρι σήμερα είναι μηδέν».

Όσο αφορά την αγορά των καυσίμων υπήρχε μικρός αριθμός πρατηρίων στην πόλη που σήμερα δε λειτούργησε ωστόσο, όλα όσα λειτούργησαν τροφοδοτούσαν την αγορά με καύσιμα με βάση την ανώτερη τιμή που επέβαλε η κυβέρνηση.