Περισσότερα από 700 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα τον περασμένο Αύγουστο, στη Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων εξιχνίασαν περίπου 230 υποθέσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα για ανθρωποκτονίες, 12 για ληστείες, 79 για κλοπές και διαρρήξεις, 63 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 56 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 21 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 314 για παράνομη είσοδο στη χώρα, 11 για απάτες και πλαστογραφίες, δύο για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, τρεις για ζωοκλοπές, δύο για εκβίαση, 143 άτομα για διάφορα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος.

Επίσης, συνελήφθησαν 5 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 5.371.000 ευρώ, καθώς και 13 αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τα αεροδρόμια τού Αράξου και τού Ακτίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τέσσερις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, 8 ληστείες, 109 κλοπές και διαρρήξεις, 51 υποθέσεις ναρκωτικών, 18 υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, 4 υποθέσεις βιασμού και αποπλάνησης, 30 περιπτώσεις όπλων κ.ά.

Ακόμη, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν μία σπείρα αποτελούμενη από 4 άτομα, που προετοίμαζε ληστείες σε τραπεζικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, καθώς και μία ακόμη σπείρα, που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν 230 κιλά χασίς, τέσσερα κιλά ηρωίνης, 96 δενδρύλλια κάνναβης, εκατοντάδες δισκία ναρκωτικών χαπιών, ενώ εντοπίστηκαν 34 κλεμμένα οχήματα.