Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών από πολίτες, μεταφέρθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πύργου, οι πρωταγωνιστές της στυγερής δολοφονίας του ιερέα, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ, προχτές, στην Ηλεία.

Σε βάρος της παπαδιάς καθώς και του 41χρονου φίλου της, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η 43χρονη προχθές το μεσημέρι, ύστερα από συνεννόηση με τον 41χρονο φίλο της, στάθμευσε σε πάροδο στο 21χλμ της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η ιδία, με συνεπιβάτη τον 52χρονο ιερέα σύζυγο της.

Η 43χρονη προφασιζόμενη σωματική της ανάγκη απομακρύνθηκε από το σημείο, όπου παραμόνευε ο 41χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τον ιερέα με κυνηγετικό όπλο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, η 43χρονη επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγος της δολοφονήθηκε από αγνώστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία.

Ωστόσο μετά από την πίεση των Αρχών προέκυψε ότι οι δυο δράστες είχαν προαποφασίσει και προσχεδιάσει το έγκλημα, λόγω της προσωπικής σχέσης που διατηρούσαν.