Ένας 40χρονος, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του ιερέα, που δολοφονήθηκε χθες στην Ηλεία, προσήχθη στην Ασφάλεια Πύργου και εξετάζεται για τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η γυναίκα του 52χρονου φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, ενώ φυσικοί αυτουργοί είναι δύο άνδρες.

Αυτός που πυροβόλησε καθώς και ένας ακόμα, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση η γυναίκα του θύματος.

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίσουν τη δολοφονία του ιερέα ως έγκλημα πάθους δεδομένου ότι η σύζυγος του θύματος, όπως αποδεικνύεται, διατηρούσε εδώ και αρκετά χρόνια ερωτικό δεσμό με έναν εκ των δύο δραστών.

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε περίπου στις 12:00 χτες το μεσημέρι, όταν ο ιερέας σταμάτησε το αυτοκίνητο του, δίπλα από τον δρόμο, προκειμένου η σύζυγός του να βγει από το όχημα για προσωπική της ανάγκη.

Τότε άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν το αυτοκίνητο του ιερέα, τον πυροβόλησαν και στην συνέχεα εξαφανίστηκαν.

Η σύζυγος του ιερέα, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια, μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και τον αντίκρισε νεκρό.