«Θέλω να σαπίσει στη φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Σε όλους μας, αλλά πιο πολύ στα τρία παιδάκια. Μέχρι και χθες, λίγες ώρες πριν αποκαλυφθούν τα όσα έκανε μου έλεγε ‘’Έφη σε αγαπώ’’. Και εγώ της απαντούσα ”ό,τι είναι, Δώρα, θα το περάσουμε μαζί”. Νόμιζα ότι θρηνεί για τον άντρα της».

Τα συγκλονιστικά αυτά λόγια ανήκουν στην αδελφή του ιερέα, που δολοφονήθηκε προχτές στην Ηλεία, από τον εραστή της συζύγου του.

Όπως εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η παπαδιά σχεδίασε τη δολοφονία του αδελφού της: «Πώς να πάει εκεί το μυαλό μας; Τουλάχιστον τώρα που ξέρουμε ότι θα πάει φυλακή νιώθουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Ηθικός αυτουργός του εγκλήματος είναι η 43χρονη σύζυγος του κληρικού, ενώ ο 40χρονος με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση είναι αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 52χρονο.

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η 43χρονη σύζυγος του άτυχου κληρικού οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον εφτά φορές με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του κληρικού, όταν το θύμα βρισκόταν μόνο του στο αυτοκίνητο και αφού η σύζυγός του είχε απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει η σύζυγος του ιερέα και ο εραστής της, είχαν προαποφασίσει σε ποιο σημείο θα δολοφονούσαν τον 52χρονο.

Έτσι η σύζυγος του θύματος που οδηγούσε το αμάξι σταμάτησε στο 21ο χιλιόμετρο Πύργου-Κυπαρισσίας και απομακρύνθηκε στα χωράφια.

Ο εραστής της παπαδιάς, βρισκόταν κρυμμένος σε παρακείμενους θάμνους, περιμένοντας τη στιγμή που θα σταματούσε το αυτοκίνητο, και θα απομακρυνόταν η σύζυγος του παπά.

Μόλις έφυγε η παπαδιά, ο δράστης βγήκε από την κρυψώνα του, πλησίασε τον ιερέα που είχε βγει από το αμάξι του τον πυροβόλησε, τον σκότωσε και εξαφανίστηκε.

Η σύζυγος του ιερέα, όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή της κατά την προανάκριση, εδώ και ένα χρόνο σχεδίαζε με τον εραστή της να τον σκοτώσουν.