Προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 το πρωί της Παρασκευής ζήτησαν και έλαβαν η παπαδιά και ο εραστής της, που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα, προχθές στα Κρέστενα της Ηλείας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πύργου.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει τον φόνο, λόγω της σχέσης που διατηρούσαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους την περασμένη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η 43χρονη, αφού είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον 41χρονο, στάθμευσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο οποίο επέβαινε ο ιερέας σύζυγός της, σε πάροδο της εθνικής οδού Πύργου- Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή του Κάτω Σαμικού.

Στη συνέχεια, η 43χρονη, προφασιζόμενη σωματική της ανάγκη απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο, ενώ στην περιοχή βρισκόταν ήδη ο 41χρονος.

Μόλις ο τελευταίος είδε τη γυναίκα να φεύγει, πλησίασε το αυτοκίνητο και πυροβόλησε τον ιερέα με κυνηγετικό όπλο, προκαλώντας του θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι, τον τράχηλο και τον θώρακα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η 43χρονη επιχείρησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να παραπλανήσει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας που ερευνούσαν την υπόθεση, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από αγνώστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία.

Πάντως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, αφού δεν έχουν βρει ακόμα το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 41χρονος.

Δριμύ κατηγορώ κατά της παπαδιάς από την αδελφή του άτυχου ιερέα

«Θέλω να σαπίσει στην φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Σε όλους μας, αλλά πιο πολύ στα τρία παιδάκια τους. Μέχρι και χθες, λίγο πριν αποκαλυφθούν τα όσα έκανε, μου έλεγε Έφη σ’ αγαπώ. Και εγώ της έλεγα, Δώρα, θα το περάσουμε μαζί. Νόμιζα ότι θρηνεί για τον άνδρα της», είπε σε σημερινή της συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπος η αδελφή του ιερέα.

Και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία του αδελφού της βρίσκεται η νύφη της: «Πώς να πάει εκεί το μυαλό μας; Τουλάχιστον τώρα που ξέρουμε ότι θα πάει φυλακή, νιώθουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης».

Σχεδίαζαν εδώ και ένα χρόνο τη δολοφονία

Η σύζυγος του ιερέα, όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή της κατά την προανάκριση, εδώ και ένα χρόνο σχεδίαζε με τον εραστή της να τον σκοτώσουν.

Όταν οι αστυνομικοί την ρώτησαν για ποιο λόγο αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τον ιερέα τούς απάντησε ότι ήθελε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με τον 40χρονο δράστη, με τον οποίο δήλωσε ερωτευμένη.

Όπως έγινε γνωστό, το σπίτι του δολοφόνου είναι μόλις σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που εκτελέστηκε ο κληρικός, στο χωριό Κάτω Σαμικό.

Με τον τρόπο αυτό ο δράστης, μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε και επιχείρησε να κρυφτεί στο σπίτι του.

Τα λάθη που αποκάλυψαν τη θανάσιμη παγίδα

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, η 43χρονη παπαδιά περιέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων.

Οι ισχυρισμοί της ότι ο σύζυγός της έπεσε θύμα ληστείας δεν ευσταθούσαν, αφού όσα χρήματα είχε ο ιερέας βρέθηκαν επάνω του, ενώ δεν έπεισαν τα όσα είπε περί δήθεν απειλών που είχε δεχθεί το θύμα.

Το δεύτερο στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί, ήταν ο αριθμός των φυσιγγίων (τουλάχιστον εφτά) που «άδειασε» ο δράστης πάνω στο θύμα, γεγονός που δεν οδηγεί σε ενέργεια ληστών, αλλά δείχνει μίσος από πλευρά του δράστη σε βάρος του θύματος.

Η 43χρονη απομακρύνθηκε γύρω στα 300-400 μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη.

Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου.

Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.

Ένα άλλο στοιχείο που βοήθησε τους αστυνομικούς ήταν ότι κάτοικοι στο σημείο του εγκλήματος, αλλά και διερχόμενοι δεν κατέθεταν το παραμικρό για την ύπαρξη μοτοσικλέτας με την οποία αποχώρησαν οι δράστες.

Επίσης, κάτω από την πίεση της προανάκρισης η σύζυγος του νεκρού ιερέα παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο γάμος της με το θύμα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.