Σε πλήρη ομολογία προχώρησε η 43χρονη σύζυγος του δολοφονημένου ιερέα, η οποία κρατείται από χτες και εξετάζεται στην Ασφάλεια του Πύργου.

Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος φίλος της παπαδιάς, ο οποίος κρατείται και αυτός στην Ασφάλεια Πύργου, έχει ομολογήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβη, σύμφωνα πάντα με το διαβολικό σχέδιο των δύο εραστών.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον εφτά φορές με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του κληρικού, όταν το θύμα βρισκόταν μόνο του στο αυτοκίνητο και αφού η σύζυγός του είχε απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει η σύζυγος του ιερέα και ο εραστής της, είχαν προαποφασίσει σε ποιο σημείο θα δολοφονούσαν τον 52χρονο.

Έτσι η σύζυγος του θύματος που οδηγούσε το αμάξι σταμάτησε στο 21ο χιλιόμετρο Πύργου-Κυπαρρισσίας και απομακρύνθηκε στα χωράφια.

Ο εραστής της παπαδιάς, βρισκόταν κρυμμένος σε παρακείμενους θάμνους, περιμένοντας τη στιγμή που θα σταματούσε το αυτοκίνητο, και θα απομακρυνόταν η σύζυγος του παπά.

Μόλις έφυγε η παπαδιά, ο δράστης βγήκε από την κρυψώνα του, πλησίασε τον ιερέα που είχε βγει από το αμάξι του τον πυροβόλησε, τον σκότωσε και εξαφανίστηκε.

Ακολούθως η 43χρονη, εμφανίστηκε φωνάζοντας σε διερχόμενους ότι δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα, σκότωσαν το σύζυγό της και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να παραπλανήσει την αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, η 43χρονη παπαδιά περιέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων.

Το πρώτο στοιχείο με το οποίο προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές ήταν ότι αναφερόταν σε ληστεία σε βάρος του παπά κάτι το οποίο δε διαπίστωναν οι αστυνομικοί.

Το δεύτερο στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί, ήταν ο αριθμός των φυσιγγίων που «άδειασε» ο δράστης πάνω στο θύμα, γεγονός που δεν οδηγεί σε ενέργεια ληστών, αλλά δείχνει μίσος από πλευρά του δράστη σε βάρος του θύματος.

Επιπλέον κάτοικοι στο χωρίο στο οποίο διατηρούσαν σπίτι το θύμα και η σύζυγός του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στο γάμο του ζευγαριού με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή να αναζητούν στην περιοχή της Καλαμάτας, τον 40χρονο εραστή της γυναίκας του ιερέα.

Όταν ξεκίνησε η προανάκριση, η παπαδιά περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις σχετικά με το τι πήγαν να κάνουν από τη Φωκίδα που διέμεναν στην Ηλεία, όπου έγινε η δολοφονία, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να υποπτευθούν ότι τους έλεγε ψέματα.

Ένα άλλο στοιχείο που ουσιαστικά βοήθησε τους αστυνομικούς ήταν ότι κάτοικοι στο σημείο του εγκλήματος, αλλά και διερχόμενοι δεν κατέθεταν το παραμικρό για την ύπαρξη μοτοσικλέτας με την οποία αποχώρησαν οι δράστες.

Η 43χρονη, επιπλέον, απομακρύνθηκε γύρω στα 300-400 μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη.

Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου.

Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.

Επίσης, κάτω από την πίεση της προανάκρισης η σύζυγος του νεκρού ιερέα παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο γάμος της με το θύμα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι το διαβολικό ζευγάρι είχε αποφασίσει πριν από καιρό να δολοφονήσουν τον ιερέα ενεργώντας με τέτοιο τρόπο ώστε να θεωρηθεί ότι πρόκειται για ληστεία ή τυχαίο περιστατικό.

 Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι ο ιερέας και η δράστιδα, έχουν τρία παιδιά ηλικίας 23, 24 και 27 ετών.