Εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Πύργου η χτεσινή ανθρωποκτονία του ιερέα από τη Φωκίδα, ο οποίος δολοφονήθηκε στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, έξω από το χωρίο Κάτω Σαμικό.

Αν και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, οι δράστες του εγκλήματος εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο άμεσο συγγενικό περιβάλλον του θύματος.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται για να προσαχθούν ενώ θεωρούνται ότι έχουν οικογενειακή σχέση με τη γυναίκα του θύματος, που κατάγεται από την περιοχή.

Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε περίπου στις 12:00 χτες το μεσημέρι, όταν ο ιερέας σταμάτησε το αυτοκίνητο του, δίπλα από τον δρόμο, προκειμένου η σύζυγός του να βγει από το όχημα για προσωπική της ανάγκη.

Τότε άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν το αυτοκίνητο του ιερέα, τον πυροβόλησαν και στην συνέχεα εξαφανίστηκαν.

Η σύζυγος του ιερέα μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και τον αντίκρισε νεκρό.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα φέρει κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο.

Αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο του φόνου, προσπάθησαν να μάθουν λεπτομέρειες από την σύζυγο του ιερέα, αλλά η ίδια δεν μπορούσε εκείνη την στιγμή να πει πολλά, επειδή ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Μάλιστα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ώστε να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ιερέας υπηρετούσε σε χωριό της Φωκίδας και είχε μεταβεί με την σύζυγό του για λίγες ημέρες σε χωριό της Ηλείας, προκειμένου να συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.