«Δεν πιστεύω ότι εγώ ευθύνομαι για το θάνατο του παπά». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον 41χρονο, Νίκο Παναγόπουλο, τον εραστή της παπαδιάς, Θεοδώρας Αυγεροπούλου, που προχθές το μεσημέρι πυροβόλησε τον ιερέα, Αθανάσιο Αυγερόπουλο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου που συναντήθηκε νωρίτερα με τον πελάτη του, αναφέρει στο newsbeast.gr ότι ο 41χρονος, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον, διατηρούσε ερωτική σχέση τους τελευταίους δυόμιση μήνες με την παπαδιά.

«Ο πελάτης μου δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον ιερέα. Τον παρότρυνε η συγκατηγορούμενή του», αναφέρει και τονίζει: «Είναι αποδεδειγμένο ότι διατηρούσε στο παρελθόν άλλη σχέση και παρότρυνε τον σύντροφό της να πράξει το ίδιο αλλά δεν τα κατάφερε. Έπεισε όμως τον τωρινό σύντροφό της».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, το θύμα, ο ιερέας δηλαδή, φέρει πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, εκτός από το χτύπημα που του άφησε το κυνηγετικό όπλο. «Περιμένουμε να δούμε την ιατροδικαστική γνωμάτευση γιατί το θύμα φέρει πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Τραύματα που δεν δικαιολογούνται», αναφέρει.

Και τονίζει: «Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε από απόσταση και στη συνέχεια έφυγε. Τα χτυπήματα που υπάρχουν στο κεφάλι μας έκαναν να ζητήσουμε προθεσμία για να απολογηθούμε την Παρασκευή αλλά μόνο στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των εξετάσεων έχουν ολοκληρωθεί», λέει.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί είναι ότι η παπαδιά οδήγησε τον εραστή της να πυροβολήσει τον ιερέα. Δηλαδή ότι εκείνος ουσιαστικά παρασύρθηκε από τις πιέσεις της ερωμένης του και η υπερασπιστική γραμμή θα εξαρτηθεί ακόμη από το τι θα δείξει τελικά η γνωμάτευση των ιατρών που αναμένεται.