Με τη μητέρα της 4χρονης Άννυ να ζητεί από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στον άλλοτε σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της που κατηγορείται ότι το σκότωσε και το τεμάχισε στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Δημητρίνα Μπορίσοβα έφτασε στο δικαστήριο, καλύπτοντας με ένα σακάκι το πρόσωπο της.

Μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων η γυναίκα κάθισε δίπλα στον 27χρονο πατέρα της μικρής Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστό ως Σάββα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου της Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, να καθίσει ανάμεσ’α τους ένας αστυνομικός.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται ότι έκανε ότι έκανε στο παιδί της; Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι…», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει», είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη να σηκωθεί από το εδώλιο και τη ρώτησε: «Αισθάνεστε ότι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο;».

«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου», απάντησε η γυναίκα κλαίγοντας. Τελικά, οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην Βουλγαρική γλώσσα. Η συνήγορος έκανε λόγο για απόλυτη ακυρότητα του βουλεύματος υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης», είπε χαρακτηριστικά.

anny1 anny2 anny4 anny3 anny5 anny6 anny7 anny8 anny9

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.