Η ώρα της κρίσης έφτασε για τους πρωταγωνιστές της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ στο υπόγειο-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται, σήμερα, ο 27χρονος πα-τέρας της μικρής Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ , γνωστός ως Σάββας ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και η μητέρα Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Οι δυο άνδρες, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, καλούνται να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που τους οδήγησε, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στην σοκαριστική δολοφονία και τον τεμαχισμό του παιδιού. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα – καταπέλτη το οποίο κάνει λόγο και για τρίτο άγνωστο άτομο: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα υπογραμμίζοντας πως ο 27χρονος Σάββας, ήταν βίαιος χωρίς ίχνος στοργής και αγάπης για το ίδιο του το παιδί. Μάλιστα, επισημαίνουν πως μη δείχνοντας ίχνος μεταμέλειας, εξακολουθεί να αρνείται πως σκότωσε την 4χρονη με τρόπο που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ανάκριση και εν συνεχεία με ανατριχιαστικό τρόπο εξαφάνισε το πτώμα της.

Η 25χρονη μητέρα της Άννυ θα καθίσει, επίσης, στο εδώλιο αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ κατηγορούμενος είναι και ένας φίλος της για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , είναι πιθανό η διαδικασία να διακοπεί, προσωρινά, προκειμένου ο Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ) να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα κρίνει το ζήτημα της συνέχισης ή μη της προσωρινής του κράτησης.

Την ίδια ώρα , η υπεράσπιση του Νικολάι αναμένεται να θέσει και το θέμα της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στα Βουλγαρικά επικαλούμενη, μάλιστα, την περίπτωση της υπόθεσης Siemens η οποία οδηγήθηκε σε αναβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης τόσο για τον πα-τέρα όσο και για τη μητέρα της μικρής Άννυ συμπληρώνεται σε περίπου δύο μήνες.