Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων μελών σπείρας που κατηγορείται για «ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα» προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Νίκαια δύο Έλληνες, ηλικίας 18 και 23 ετών, μία Ελληνίδα, 20 ετών και έναν υπήκοο Συρίας, 20 ετών ενώ αναζητούν έναν ακόμη συνεργό τους.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής διενήργησε έρευνα για τον εντοπισμό των νεαρών, οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από πεζές ηλικιωμένες γυναίκες χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν στο λαιμό τους.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δώδεκα περιπτώσεις στις περιοχές του Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Άνω Λιοσίων και Ελευσίνας ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των νεαρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Η συνολική αξία των κλαπέντων τιμαλφών ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.