Newsroom

Η Αθήνα θα αδελφοποιηθεί με τη Βοστώνη κάτι που αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο της Βοστώνης, Μισέλ Γου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην αμερικανική πόλη, όπου παρέδωσε σε ειδική τελετή τα στεφάνια για τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ελλάδα παντού!Τα τέσσερα στεφάνια ελιάς, με τα οποία θα στεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι νικητές του 126ου Μαραθωνίου…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Saturday, April 16, 2022

Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα κάλεσε την κ. Γου τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είχαμε ήδη αργήσει! Η Βοστώνη, η “Αθήνα της Αμερικής” είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης και εξαιρετικά δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Είναι μια πόλη με την οποία έχω ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αλλά πρωτίστως, η Αθήνα και η Βοστώνη συνδέονται με μια ισχυρή παράδοση, που αποτελεί υπόμνηση των κοινών μας αρχών και αξιών. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η ανοικτή δυτική Δημοκρατία δέχεται μία βάρβαρη επίθεση από τις σκοτεινές δυνάμεις του αυταρχισμού και της τυραννίας. Με τη δήμαρχο Μισέλ Γου συζητήσαμε, πως θα φέρουμε ακόμη πιο κοντά τις δυο πόλεις με αμοιβαίο όφελος για τους πολίτες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Η καλύτερη στιγμή για την αδελφοποίηση της Αθήνας με την Βοστώνη, την Αθήνα της Αμερικής όπως την αποκαλούν, είναι τώρα…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Sunday, April 17, 2022

Η αδελφοποίηση θα δημιουργήσει μια νέα, σύγχρονη και στέρεη γέφυρα συνεργασίας η οποία θα συμβάλλει και στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών, με θετικό αντίκτυπο και στην τόνωση του τουρισμού της Αθήνας.

«Η Αθήνα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους Αμερικανούς ταξιδιώτες, γι’ αυτό και τους προσκαλούμε να επισκεφθούν φέτος την πόλη μας», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης στην κ. Μισέλ Γου, ενώ αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και μέσω σειράς συνεντεύξεων του σε ομογενειακά, αλλά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Για πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Βοστώνης καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 25 χρόνια, θα λειτουργήσει φέτος απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Παράλληλα, θα υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, αλλά και συνεργασία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση και με τα οικοσυστήματα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα οποία τόσο στη Βοστώνη, όσο και στην Αθήνα βρίσκουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πεδίο δράσης.

Η ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κατά την παραμονή του στη Βοστώνη, συμμετείχε σε εκδήλωση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης «Κένεντι» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του οποίου είναι και ο ίδιος απόφοιτος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τίτλο «European Conference 2022» που διοργάνωσε το Center for European Studies και η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών της Σχολής «Κένεντι», ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στη μετάβαση στη νέα εποχή στην οποία περνά σταδιακά η Αθήνα.

Νιώθοντας ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση ανάμεσα στους Έλληνες φοιτητές που τον παρακολουθούσαν, σημείωσε ότι η Αθήνα έχοντας επιδείξει τεράστια αντοχή, κατάφερε να βγει από τη δεκαετή οικονομική κρίση και να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον με σημαντικές αλλαγές, σε πολλά επίπεδα. Αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα των έργων για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών, στις παρεμβάσεις για τη θωράκιση απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης, στην ψηφιακή μετάβαση, στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου προστασίας των ευάλωτων ατόμων και στην εμπέδωση της συμπερίληψης.

Μιλώντας ειδικά για τις πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και στον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων τοξικοεξαρτημένων. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Μπακογιάννης «συνειδητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως είναι η Αθήνα, ήταν η μοναχικότητα, Έτσι, ξεκινήσαμε γρήγορα να “χτίζουμε” τις κατάλληλες λύσεις».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.