«Δεν αποκλείεται ένα ατύχημα» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

Σε ερώτηση για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «έχουμε φτάσει στο ύστατο όριο των διαπραγματεύσεων, πρέπει κάτι να γίνει» και σημείωσε ότι το κόμμα του, την στιγμή που οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, προσπαθεί να «πιέσει» για πράγματα που είναι ακόμη ανοικτά. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «κάποια στιγμή θα υπάρξει η όποια συμφωνία και εμείς έχουμε χρέος να την κρίνουμε», τονίζοντας πάντως ότι για το Ποτάμι η Ευρώπη είναι «βασικός στρατηγικός στόχος»

Για την μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως το αντιλαμβάνεται σε τεχνικό επίπεδο, ωστόσο το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός δηλώνει την μία μέρα ότι θα πληρώσουμε τη δόση και τελικά να μην το κάνουμε, περιπλέκει τα ζητήματα περισσότερο από όσο θα έπρεπε».

«Δεν αποκλείεται ένα ατύχημα, αυτό είναι δεδομένο», τόνισε ο κ. Θεοχάρης. «Ερχόμαστε σε ένα αδιέξοδο. Μπορεί να αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές αλλά με συνθήκες απώλειας του ελέγχου».