Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Brussels Group.

Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, το Brussels Group ξεκινά σε θετικό κλίμα και θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

«Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Αντίθετα, εμμένει σε μια συμφωνία «χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο στις 17.00 στη Βουλή θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.