Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και για τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και ο Πάνος Καμμένος 35% καταγράφοντας αύξηση 23%. Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ένας στους δύο πολίτες (55%) θεωρεί σωστή τη διαπραγμάτευση με τον τρόπο που γίνεται, ωστόσο, φαίνεται να εντείνεται η ανησυχία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα

Κακή εντύπωση έκανε επίσης στο 56% των ερωτηθέντων η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.