Για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το θέμα του χρέους και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, μίλησε ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λογικές προτάσεις και πιστεύω ότι θα πληθαίνουν συνεχώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που καταλαβαίνουν πως οι λογικοί συνομιλητές για όλα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας πρέπει να είναι μόνο τα κυρίαρχα κράτη», εκτίμησε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, μιλώντας στον Alpha.

«Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ πρέπει να παραχωρήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα κράτη και να αναγνωρίσουν ότι το μοντέλο με το οποίο η τρόικα υποχρέωνε μέχρι σήμερα τις χώρες να εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας δεν μας έβγαλε από την κρίση», επισήμανε και εξήγησε ότι η κρίση αφορά κυρίως στην ανεργία, την ανισότητα και το χρέος, προβλήματα που η τρόικα δεν βοηθά να λυθούν.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανίστηκε υπέρ μιας λύσης που η αποπληρωμή του χρέους θα συνδέεται με την ανάπτυξη. «Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι πιο λογικές που μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή», τόνισε και κάλεσε «ο ολοκληρωτισμός των αγορών να αντικατασταθεί από δημοκρατικούς θεσμούς».

Δείτε τη συνέντευξη του Πάμπλο Ιγκλέσιας…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.