Για τη σύμπραξή του με το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου μίλησε πρώην βουλευτής και υπουργός Χάρης Καστανίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για την υποψηφιότητά του.

«Έκανα δήλωση στήριξης στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά δεν έχω κάνει καμία απολύτως δήλωση για υποψηφιότητα. Θα παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να αποσαφηνίσω τα πράγματα στην πρόοδο της ημέρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στον Real FM.

Στην ερώτηση γιατί αποφάσισε να ενταχθεί στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και σε τι διαφέρει από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Αν είχα την εκτίμηση ότι δεν διαφέρει σε τίποτα δεν θα ξανασυναντιόνταν οι δρόμοι μας».

«Δηλώθηκε στη νέα διακήρυξη του νέου κινήματος ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με πολιτικές ύφεσης, λιτότητας και ανεργίας. Άρα θα πρέπει να είναι με προοδευτικές βαθιά πολιτικές μακριά από τη σκληρή δημοσιονομική προσαγωγή», τόνισε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε: «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν μπορεί να είναι ουραγός της Δεξιάς και κανένα παρακολούθημα άλλου κόμματος.

«Με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει ειπωθεί ότι αναζητείται μόνο προοδευτική πολιτική με προοδευτικές συμμαχίες», σημείωσε μεταξύ άλλων.