Στα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον δωρητή που όπως είπε: «για μια ακόμη φορά όταν η πολιτεία χρειάστηκε στήριξη προσέτρεξε και πρόσφερε μόνιμα κρεβάτια». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση ότι μέσα σε ένα χρόνο η χώρα μας θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει σε σχέση με τις ανάγκες σε ΜΕΘ, ενώ αναφερόμενος στα σημερινά εγκαίνια έκανε λόγο για μία «Υποδειγματική υπερσύγχρονη μονάδας εντατικής θεραπείας με 30 κρεβάτια».

«Η πανδημία αποτελεί μια καλής τάξεως ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει. Να ενισχύσουμε σε υποδομές και ανθρώπους το ΕΣΥ. Να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό, έτσι ώστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να αισθάνονται ασφαλείς» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για μία ακόμα φορά όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Όπως σημείωσε: «Εσείς δίνετε το σωστό παράδειγμα. Η πολιτεία δεν μπορεί ούτε πρέπει να δράσει κατασταλτικά. Τώρα που έχουμε περισσότερα δεδομένα, παρακαλώ όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, γιατί αυτό αποτελεί τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και όσους έρχονται σε επαφή».