Στην τήρηση των μέτρων από τις επιχειρήσεις που άνοιξαν έκανε λόγο σε tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις εικόνες με τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν στην Ερμού, τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο, αν χρειαστεί.

Συγκεκριμένα ο υπουργός έγραψε:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την κίνηση στην αγορά. Τα μέτρα από τις επιχειρήσεις τηρούνται κατά γράμμα και θερμά ευχαριστώ γι´αυτό. Οι καταναλωτές φορούν όλοι μάσκα πράγμα που είναι κρίσιμο. Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε, ήταν η εξαίρεση και έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί».

Σταμπουλίδης: Το σχέδιο για τις ώρες που θα κάνουν τα ψώνια τους οι πολίτες

Στο μεταξύ μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε ότι μία από τις τεχνικές προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis.

Με αυτή ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος» τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.