«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ως όχημα εξυπηρέτησης δικών του κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων», τόνισε την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε δηλώσεις της σε τηλοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η κ. Βούλτεψη μίλησε στο Mega, το Star και τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για το θέμα της ΔΕΗ και τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε, «στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να συσπειρώσει και να ελέγξει το κόμμα του (όπου ήδη έχει μέσα σε 15 μέρες αμφισβητηθεί από οκτώ διαφορετικές ομάδες), «βάζει φιτιλιές», υποδαυλίζει και υποκινεί κινητοποιήσεις που απειλούν να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες».

«Στο όνομα μιας επιδιωκόμενης ενότητας στο κόμμα του, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την διάλυση της χώρας», συνέχισε.

Σχετικά με την επιδίωξη συγκέντρωσης 120 υπογραφών βουλευτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να ελέγξει και να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα, αλλά φιλοδοξεί να κυριαρχήσει και να ηγεμονεύσει όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οδηγώντας τα σε πολιτική αυτοκτονία». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να μαζέψει το κόμμα του και λέει ότι θα μαζέψει τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Αυτή η φασαρία γίνεται μόνο για να κάνει ο κ. Τσίπρας μια φυγή προς τα εμπρός και να βγάλει το καλοκαίρι».

Αναφορικά με τις συνέπειες της απεργίας από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, παρατήρησε: «Είναι αδιανόητο για παράδειγμα ότι θα έρθουν στη χώρα μας περί τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και δεν θα έχουν κλιματισμό στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Είναι αδιανόητο οι συνδικαλιστές να αποφασίζουν για το αν ο περιπτεράς θα καταφέρει να πουλήσει την πραμάτεια του στους τουρίστες ή αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μουσεία μας. Όλα αυτά θα αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό μας».