Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Ραχήλ Μακρή καταγγέλλει σχέδιο αποπομπής της από το κοινοβούλιο.

«Μεθοδεύουν την αποπομπή μου από το κοινοβούλιο προκειμένου να μην είμαι στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ, όπου θα αποκαλύψω με ντοκουμέντα το έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού, τα σκάνδαλα και την εμπλοκή τους σε πράξεις που χρίζουν διερεύνησης από την δικαιοσύνη για σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Νομίζουν ότι μπορούν να με σταματήσουν;» έγραψε στο facebook.

Σημειώνεται ότι τη Τετάρτη σημειώθηκε θερμό επεισόδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τη Ραχήλ Μακρή από τη μία και τους Γιώργο Βλάχο και Φωτεινή Πιπιλή από την άλλη να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η αρχή έγινε, όταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ άρχισε να διακόπτει τους άλλους ομιλητές και να χαρακτηρίζει «λαμόγια» τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ο κ. Βλάχος, ως πρόεδρος της επιτροπής, επιχείρησε αρχικά να την βάλει σε τάξη με ήπιο τρόπο, κάτι όμως που αποδείχθηκε αδύνατο.

Ειδικότερα, η κυρία Πιπιλή, αναπτύσσοντας τις θέσεις της για τις λαϊκές αγορές, είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια, προκειμένου να ελέγχουν «λαμόγια, παιδεραστές και όσους έκλεψαν δημόσιο χρήμα».

Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η κυρία Μακρή, φωνάζοντας: «Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια… Λαμόγια είστε εσείς».

Ακολούθησε έντονος καβγάς και αμέσως μετά το επεισόδιο αποχώρησαν από την επιτροπή τόσο η κ. Πιπιλή, όσο και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φουντά.

Η κυρία Φούντα, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκφράζει τη σφοδρή της δυσαρέσκεια για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του κοινοβουλίου, που -όπως λέει- κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών, με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.