«Τι κι αν ο ηγέτης μας φωτογραφήθηκε δίπλα σε μια ναζιστική σβάστικα πριν από 40 χρόνια; Αν ρωτήσετε κάθε έναν από τους ηγέτες στην Ευρώπη τι έκαναν πριν από δεκαετίες θα μπορούσατε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος στον Guardian, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες φωτογραφίες-ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά σε μια σημαία με τη σβάστικα.

Ο βρετανός αρθρογράφος Antony Loewenstein συνάντησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ανακρίτριας όπου συνόδευε από τη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και όπως αναφέρει, αυτό που χαρακτήριζε τον Ηλία Παναγιώταρο ήταν η ηρεμία με την οποία απαντούσε στις ερωτήσεις του.

«Βρισκόμαστε σε άνοδο. Η υποστήριξη του κόσμου μεγαλώνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια δίωξη -100% πολιτική- εναντίον της Χρυσής Αυγής. Κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής πιστεύει στο έθνος, την κληρονομιά, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια», σημείωσε.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος επαίνεσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τη Ρωσία εκτιμώντας πως «σύντομα θα γίνει η ηγετική υπερδύναμη του κόσμου». «Μου άρεσε που η Μόσχα άρχισε τις παρακολουθήσεις εναντίον των ΜΚΟ. Εδώ στην Ελλάδα το 99% από αυτές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης».

Σε άλλο σημείο εξαπέλυσε επίθεση στους μουσουλμάνους μετανάστες επειδή όπως είπε «είναι τζιχαντιστές και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη». «Αν οι Σύριοι, Λίβυοι ή οι Ιρακινοί θέλουν να πάνε κάπου, ας πάνε στις ΗΠΑ που προκάλεσε τους πολέμους στις χώρες τους. Ας τους πάρουν οι Αμερικανοί», είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος.