«Είναι σημαντικό το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε για την έξοδο της χώρας από την κρίση, γι’ αυτό ακριβώς λέμε ότι είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να επανανομιμοποιηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην κυβέρνηση», τόνισε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παρόλα αυτά επανέλαβε ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να πάμε σε εκλογές και ότι διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «πάνω από όλα» βάζει το συμφέρον της χώρας και «εφόσον διαπιστώσουμε και με τα αποτελέσματα των εκλογών ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση αυτών των πράξεων και των πολιτικών της κυβέρνησης, που πολλές από αυτές δεν ήταν προγραμματικές μας δεσμεύσεις και δεν αφορούν καν τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις ως προς την πολιτική, θα πρέπει να τις επανανομιμοποιήσουμε».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση «ρίχνει το γάντι» στην ΝΔ για την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τολμά και κάνει ρήξεις και σημείωσε ότι συνεπώς η συνέπεια και η ειλικρίνειά της έχει αποδειχτεί.

«Άρα, εμείς ό,τι είναι να πούμε το λέμε ευθέως. Τολμάμε ευθέως και δεν κρυβόμαστε από πουθενά και για κανέναν», τόνισε.

Για το εάν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του το βράδυ της Κυριακής, απάντησε: «Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε».