«Πολιτικό άθλο» χαρακτήρισε το σημερινό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Κάναμε έναν πολιτικό άθλο. Μας ψήφισαν μόνο και μόνο για τις αρχές μας την ώρα που δεν είχαμε και δεν θέλαμε να τους υποσχεθούμε τίποτα».

Διευκρίνισε δε πως χωρίς «λεφτά, προστάτες ή λαϊκίστικες κορώνες» κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες, να συγκεντρώσει το ποσοστό του 6,6%. Αντιπαραβάλλοντας το αποτέλεσμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας με το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, τόνισε πως το μέλλον του κόμματος θα είναι λαμπρό αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας.

Την ευχαρίστησή του εξέφρασε και για τις περιοχές της χώρας που δεν κατάφεραν να επισκεφτούν και παρόλα αυτά εκλέχτηκαν τρίτη, τέταρτη ή και πέμπτη δύναμη.

Κριτική άσκησε για τις «πιέσεις» που ασκήθηκαν τις τελευταίες μέρες στους ψηφοφόρους με την δικαιολογία να μην πέσει η κυβέρνηση. «Αυτό ήταν ένα ανέντιμο μήνυμα γιατί οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν θα πρέπει να συγκρίνονται με τις εθνικές εκλογές , δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο, παρά μόνο στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας πως «θα πρέπει να προβληματιστούμε με το γεγονός πως «Η Χρυσή Αυγή δυναμώνει όλο και περισσότερο πάρα το γεγονός ότι το σύνολο της κοινής γνώμης και του πολιτικού κόσμου βρίσκεται απέναντί της».

Τέλος αναφέρθηκε και στους «Μαθουσάλες» της ελληνικής πολιτικής σκηνής επισημαίνοντας πως πρέπει να «τους σπρώξουμε στην συνταξιοδότηση ώστε να αναλάβουν ευθύνες άλλοι νεώτεροι πολίτες».